Към 2022 година ARM Holdings възнамерява да удвои продажбите на

...
Към 2022 година ARM Holdings възнамерява да удвои продажбите на
Коментари Харесай

ARM възнамерява да удвои продажбите на чипове

Към 2022 година ARM Holdings има намерение да удвои продажбите на своите чипове, заяви Financial Times, цитирайки генералния шеф на английската компания Саймон Сегарс (Simon Segars).
През последните четири години ARM Holdings е продала над 50 милиарда чипа. Ръководителят на компанията смята, че през идващите четири години неговата компания ще успее да продаде 100 милиарда чипа, най-много с помощта на появяването на мобилните мрежи от пето потомство (5G), които ще свържат към интернет още доста мобилни устройства.

Според Саймън Сегарс, технологиите на ARM още по-често ще стартират да се употребяват в чиповете за смарт телефони и други мобилни устройства, и ще подобрят техните параметри.

Генералният шеф разяснява и хипотетичното обединение на полупроводниковите колоси Broadcom и Qualcomm, като акцентира, че цената на Qualcomm дружно със отговорностите, може да надвиши $160 милиарда.

„Какво значи това за нас? Полупроводниковите компании ще станат по-малко, само че ще са по-големи. Това е скъпо струваща игра, участниците в която желаят все по-голям бизнес. Чиповете са доста комплицирани, а в тази обстановка техният брой няма да намалее“ – сподели Сегарс.

Да си напомним, че ARM Holdings през 2016 година бе продаден на SoftBank за 24,3 милиарда паунда или 32 милиларда американски $, Оттогава личният състав на английската компания се е нараснал с 25% и в този момент доближи към 5700 души.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР