Към 2011 г. обектът, е бил свързан законосъобразно до електромера.

...
Към 2011 г. обектът, е бил свързан законосъобразно до електромера.
Коментари Харесай

ЧЕЗ: Обектът, довел до смъртта на момче, е бил свързан законосъобразно през 2011 г.

Към 2011 година обектът, е бил обвързван законосъобразно до електромера. Това споделиха за БГНЕС от, които през днешния ден не се явиха на чуване в комисията по архитектура в. От там оправдаха отсъствието си с това, че са дали в детайли мнение по проблема още на 17 февруари.
„ Компанията няма нова информация, която може да даде по въпроса. ЧЕЗ спомага изцяло на способените проверяващи органи “, твърдят в писмото си до нас.
 Арх. Борислав Игнатов: Много от процедурите в Столичната община прикриват схемаджийство Арх. Борислав Игнатов: Много от процедурите в Столичната община прикриват схемаджийство
Системата на Столичната община не работи и не е ефикасна. Това мнение изрази пред БНР проектант Борислав Игнатов, замeстник-председател...
Попитани за какво подават ток без да са построили инфраструктура от сдружението дадоха отговор, че те построяват инфраструктура за обектите, построени по Закон за устройство на територията, а преместваемите обекти не са такива.
„ Преместваемите краткотрайни обекти каквито са павилиони, шатри на събития, будки и други имат краткотраен темперамент, при тях няма граница на аграрен парцел. За разлика от градежите по реда на Закон за устройство на територията, такива обекти в множеството случаи имат незабавна и краткотрайна нужда от електрозахранване. Те се причисляват към разпределителната мрежа и електрозахранват чрез най-близките съществуващи ел. уреди, където се инсталират и електромерите. Съгласно член 29, ал.1 от Наредба 6/2014г. за присъединение на производители и клиенти на ел. сила към преносната или към разпределителните ел. мрежи, границата на благосъстоятелност на електрическите уреди е електромерът. След тази нормативно открита граница, електрическите уреди се построяват от и са благосъстоятелност на клиентите “, показват те.
В писмото си изясняват още, че павилионът е бил захранен на база контракт за присъединение с клиента, декларация от клиента, че всички уреди след електромера са построени при съблюдаване на техническите правила и сигурност и документ от общината.
По думите им те не са способен орган, който да прави инспекция на издадените от общината удостоверителни документи и законността на обектите. Издаването на документ демонстрира, че обектът следва да е подложен при съблюдаване на всички условия, в противоположен случай общината не би трябвало да удостоверява неговото слагане, а в противен случай – при сезирането за издаване на документа – да издаде заповед за премахването му.
 Спаси София предизвестява за още рискови и противозаконни будки в центъра на София " Спаси София " предизвестява за още рискови и противозаконни будки в центъра на София
Градските деятели от " Спаси София " предизвестяват за още рискови и противозаконни будки в центъра на София. Те алармират, че няколко буд...
В допълнение осведомят, че обектът е причислен през 2011 година и от този момент в сдружението не е постъпвала никаква информация по отношение на смяна на статута или зареждането му. За сдружението няма информация за смяна в събитията към законността на обекта или каквато и да било друга смяна, в противоположен случай би следвало в компанията да постъпи заповед за унищожаване на електрозахранването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР