Към 19 часа в деня на изборите в СДВР и

...
Към 19 часа в деня на изборите в СДВР и
Коментари Харесай

Общо 135 сигнала са получени в изборния ден в МВР

Към 19 часа в деня на изборите в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са получени 135 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, а формираните производства по член 167 – 169г от Наказателен кодекс са 6 (4 бързи и 2 досъдебни).

В изборния ден чиновници на ОДМВР са оказали общо 32 съдействия на РИК, СИК и ЦИК.

Днес от звената „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издадени общо 400 удостоверения.

Състоянието на оперативната конюнктура в зоната на отговорност на всички районни структури на Групово дело „ Гранична полиция “ е естествена. Трафикът през обособените Граничен контролно-пропусквателен пункт е съгласно спецификата на всеки един от тях, като не е установено трайно увеличение интензивността на пътникопотока. Граничните инспекции се реализират навреме.

Служители на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са оказали подпомагане на СИК и РИК по отношение на отпадане на електрическото зареждане в обекти, свързани с изборния развой на територията на: Велико Търново; Кюстендил; община Левски, област Плевен; с. Славяни, област Ловеч; с. Ръжена, област Стара Загора; 5 изборни секции в община Ардино, област Кърджали. Повредите са отстранени и не е възпрепятстван изборният развой.

 

 

В рамките на извършените огромни полицейски дейности на територията на страната за осъществени закононарушения на изборния развой са арестувани общо 84 души. Съставени са 2018 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР.

От началото на акцията до 19 часа през днешния ден са получени общо 687 сигнала в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. Образувани са общо 74 наказателни производства, от тях 69 по член 167 – 169г от Наказателен кодекс.

След откриването в Министерство на вътрешните работи на денонощна телефонна линия за сигнали и имейл, свързани с изборния развой, са получени общо 18 имейла и 45 позвънявания (от тях 14 имейла и 24 позвънявания съотносими към активността на МВР), съдържащи данни, свързани с пазаруване и пласиране на гласове. По съотносимите към активността на Министерство на вътрешните работи са осъществени съответните дейности, останалите са предадени по подготвеност на съответните институции. На електронната поща [email protected] в Приемната за жители на Министерство на вътрешните работи са регистрирани 24 сигнала и по тях се правят инспекции. На тел. 112 са признати общо 259 позвънявания, предимно за пазаруване и пласиране на гласовe и следен избор, от които 128 съотносими към активността на Министерство на вътрешните работи.

Общо за интервала от 27 септември до 18.00 часа през днешния ден звената „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали 1138 удостоверения.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР