Към 17 ч. Централната избирателна комисия (ЦИК) е съгласувала решения

...
Към 17 ч. Централната избирателна комисия (ЦИК) е съгласувала решения
Коментари Харесай

ЦИК извади 47 машини от избирателния процес

Към 17 ч. Централната изборна комисия (ЦИК) е съгласувала решения на общински изборни комисии да бъде прекратено гласуването с 47 машини в също толкоз секции. В Столичната община те са 10, заяви " Дневник ".

" На много от машините се появява надпис, че не се синхронизират двата дяла, т.е. двете флашки се разминават. Има надписи софтуерен проблем, инициализирането на машината е несполучливо, или има щета в ножа, в принтера на машината или не принтира една или две бюлетини ", изясни проблемите представителят на ЦИК Росица Матева.

Избирателната интензивност към 16 ч. в цялата страна е 26.40%. Най-ниска е в Русе - 15.77%. Най-висока е в Роман - 77.94%. Във Варна е 20.28%, изясни още Матева. В Пловдив изборната интензивност е 17.25%, а в София към 16 ч. тя е 23.72%.

В ЦИК са постъпили 18 тъжби и 27 сигнала, като повече от половината от тях са адресирани до общинските изборни комисии. Компетентни са ОИК и те следва да вземат своите решения и да извършат инспекции, изясни Матева. Постъпил е и един сигнал в ЦИК за пазаруване на гласове и той е препратен на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР