Към 17.00 часа пред сградата на президентската институция в столицата

...
Към 17.00 часа пред сградата на президентската институция в столицата
Коментари Харесай

Шествие в столицата в подкрепа на украинския народ по повод втората годишнина от началото на войната


Към 17.00 часа пред постройката на президентската институция в столицата се събраха стотици жители, с цел да заявят поддръжката си за украинския народ във връзка втората годишнина от началото на войната на Русия против Украйна. Представители на украински организации излязоха пред събралите се, с цел да благодарят на България, че е приела хиляди майки с децата им, избягали от войната, както и да призоват държавното управление за бърза и съответна помощ за украинския народ и за украинската войска.

Пред президенството беше ситуирана и самобитна галерия с снимки на разрушенията от войната, както и на деца, родени в бомбоубежища или прекарващи огромна част от дните си там. 

Последва шествие под наслов " Украйна: Две години битка за живот, независимост и народна власт! Две години ЗАЕДНО и до успеха на Украйна ".

Водено от български и украински байрак, шествието в поддръжка на украинския народ мина около Народното събрание и доближи до Орлов мост.



С минута безмълвие стотици украинци и българи уважиха паметта на жертвите на войната. 

С това шествие София става един от 400-те града в света, които през днешния ден показват взаимност с  Украйна. 

Организаторите предизвестиха за предстоящи провокации при прекосяване край съветската черква, само че с помощта на засиленото полицейско наличие до спорове с групата съветски жители, събрали се пред църквата, не се стигна. 

Участниците в шествието стопираха за малко пред постройката на Народното събрание, която дружно с тази на Министерския съвет са осветени в цветовете на украинския народен байрак. 

След това те блокираха за малко придвижването на Орлов мост, а малко след 19.00 часа придвижването беше обновено с края на проявата.

През тези две години Украйна сподели на целия свят, че на злото може и би трябвало да се противопоставяш, тъй като любовта към родината и стремежът към самостоятелност дават голяма мощ даже и на дребни страни и нации, споделиха уредниците на шествието във връзка втората годишнина от началото на войната. Това са съдружие БОЕЦ и украинските организации " Мати Украйна " и Интеграционно-образователният център " Украински Вулик (кошер) ".

Десетки хиляди починали, 20 хиляди деца изведени от окупираните територии без околните им да знаят къде са, 1200 деца, осакатени от бомби през последните две години. Това е единствено част от статистиката, която ораторите показаха пред пристигналите на днешното събитие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР