Към 16 юни т.г. регистрираните животновъдни обекти - лични стопанства,

...
Към 16 юни т.г. регистрираните животновъдни обекти - лични стопанства,
Коментари Харесай

Десислава Танева: България е взела всички възможни национални решения в обхвата на директните плащания

Към 16 юни т.г. записаните животновъдни обекти - персонални стопанства, са общо 3950 с сбор на животните - 412 434. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри по време на парламентарния надзор.

Тя бе отговори на въпрос от депутата Светла Бъчварова имат ли тези животвъдни обекти подписани контракти с частнопрактикуващи ветеринарни лекари, каквото е условието на закона за ветеринарно- здравната активност поради заболяването африканска чума по свинете.

Няма случаи на АЧС и Инфлуенца по птиците в Ловешко

По думите на министър Танева има подписани 852 такива анекси към договорите на частнопрактикуващите лекари за надзор, обслужване и предварителна защита на тези обекти.

"Всички вероятни национални решeния в обсега на общата европейска регулаторна рамка са взети за даване на по-висока поддръжка за дребните и междинни предприятия ", сподели министърът на земеделието по отношение на финансовата поддръжка и отбрана на дребните и междинни розопроизводители в подтекста на рецесията с COVID-19.

„ България е взела всички вероятни национални решения в обсега на директни заплащания, въз основа на коите сензитивните браншове плодове, зеленучци, животни получават оптимално допустимия по европейски правилник % 13 от пакета „ Директни заплащания “ за обвързана поддръжка. Второ, взели сме решение такова, каквото е възможно по общата регулаторна мярка за използване на преразпределителното заплащане. Това са по-високите заплащания на хектар за първите 30. В обсега на обрързаното подкрепяне сме въвели модулирана ставка отново за първите 30 хектара в растениевъдството и по категория едри преживни и дребни преживни има разнообразни правила за по-малък брой животни за приемане на високо подкрепяне “, сподели още министърът.

Тя уточни, че по схемата за преразпределително заплащане за акция 2019 година за 56 505 заявки са оторизирани 105 млн. 190 хиляди 942 лева или 137,22 лева /хектар на ставка. По думите ѝ за схемата за единно заплащане на повърхност 56 726 заявки са оторизирани със 712 млн. 483 хиляди и 23 лева оторизирани заплащания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР