Към 16.00 часа избирателната активност на местния референдум в Генерал

...
Към 16.00 часа избирателната активност на местния референдум в Генерал
Коментари Харесай

45.16% избирателна активност на референдума в Генерал Тошево

Към 16.00 часа изборната интензивност на локалния референдум в Генерал Тошево е 45.16%, заяви Фокус.

От Общинската изборна комисия - Генерал Тошево показват, че към 13.30 часа правото на избор са упражнили почти към 6 000 души. Най-висока е интензивността в град Генерал Тошево.

Припомняме, въпросът на локалния референдум е: " Против ли сте Община Генерал Тошево посредством Общинския съвет или кмета на Общината да утвърждава устройствени проекти, определящи територии за изследване, рандеман, преправка на следните подземни благосъстояния: петрол, природен газ, твърди горива, минни боклуци? "

Припомняме и че референдумът се инициира по предложение на кмета на общината Валентин Димитров. Още в средата на месец октомври той съобщи, че има намерение да инициира локално допитване, което да покаже дали хората желаят добива на природен газ в региона.

До провеждането на референдум се стигна, откакто локалните поданици проведоха многочислени митинги против капиталовото предложение за изследвания и рандеман на природен газ. Най-недоволни от желанието за рандеман на газ в региона са земеделците.

Към момента няма информация за постъпили сигнали за нарушавания. Гласуването продължава до 20 часа.

Жителите на района ще могат да гласоподават в 47 секции в 42 обитаеми места в община Генерал Тошево. Право на глас имат над 12 000 души.

За жителите на селата Краище, Вичово, Лозница и Узово е обезпечен превоз до изборните секции, тъй че да могат да упражнят правото си на глас в избраното от тях обитаемо място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР