Към 15.00 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени

...
Към 15.00 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени
Коментари Харесай

МВР: Общо 621 сигнала за нарушаване на изборното законодателство - само за днес са 69

Към 15.00 часа през днешния ден в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са получени общо 621 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. Само за днешния ден те са 69. Образувани са общо 71 наказателни производства, от тях 66 са по член 167 – 169г от Наказателен кодекс. В деня на изборите досега са формирани 3 производства по член 167 – 169г от Наказателен кодекс, от които 2 бързи и 1 досъдебно, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

В рамките на извършените огромни полицейски дейности на територията на страната за осъществени закононарушения на изборния развой са арестувани общо 77 души. Съставени са 1982 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР.

В изборния ден чиновници на ОДМВР са оказали общо 29 съдействия на РИК, СИК и ЦИК.

След като в Министерство на вътрешните работи бе открита денонощна телефонна линия за сигнали и имейл, свързани с изборния развой, са получени общо 16 имейла и 39 позвънявания, съдържащи данни, свързани с пазаруване и пласиране на гласове. По съотносимите към активността на Министерство на вътрешните работи са осъществени съответните дейности, останалите са предадени по подготвеност на съответните институции. Сигнали за осъществени нарушавания са постъпили и на е-поща [email protected] в Приемната за жители на Министерство на вътрешните работи, като към 15 часа през днешния ден те са 24 и по тях се правят инспекции. На тел. 112 са признати общо 220 позвънявания, от които 112 сигнала, съдържащи данни за пазаруване и пласиране на гласове и следен избор, по които са подхванати нужните дейности.

За интервала от 27.09.2022 година до 15 часа през днешния ден чиновниците от звената „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали общо 979 удостоверения. Само през днешния ден до 15.00 ч. те са 241. Припомняме, че в седмицата преди 2 октомври 2022 година бе основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт), тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.

Към сегашния миг оперативната конюнктура в зоните за отговорност на Групово дело „ Гранична полиция “ е естествена. Създадена е организация за естественото действие на граничните пунктове в изборния ден, както и граничното наблюдаване в уязвимите сектори. Пропускателната активност през Граничен контролно-пропусквателен пункт се реализира при естествена активност, при нужда има подготвеност за въвеждане на облекчени инспекции.

Служители на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са оказали подпомагане на СИК и РИК по отношение на отпадане на електрическото зареждане в обекти, свързани с изборния развой. Повредите са отстранени и не е възпрепятстван изборният развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР