Към 15:00 ч. българите зад граница са със 70% по-активни,

...
Към 15:00 ч. българите зад граница са със 70% по-активни,
Коментари Харесай

Висока мобилизация на българите в чужбина

Към 15:00 ч. българите зад граница са със 70% по-активни, в сравнение с изборите през юли – подадени са 86 000 бюлетини при 50 000 през лятото. Това уточни пред bTV зам.-председателят на работната група „ Избори “ в Министерство на външните работи Калин Атанасов.

Най-ниска все още е изборната интензивност в една от секциите в Нова Зеландия, където има единствено 29 гласа в границите на целия не избирателен ден.

Вчера ЦИК са уведомили Външно, че при балотаж след седмица ще би трябвало да изпратят нов комплект от 416 машини до всички секции. „ Заявили сме в ЦИК, че в случай че машините се дават до 10:00 във вторник, не може да имаме гаранции за достигането им до всички секции в точния момент “, предизвести Атанасов.

Машини и диспути

Отидохме на избори през днешния ден след една акция без огромни лидерски диспути. Според изборния специалист Даниел Стефанов това не може да се чете като знак, че времето на този вид конфликти е отминало. „ По-скоро това, което се случва сега е, че партиите извънредно доста се концентрират върху твърдите си ядра. Един спор е върхът на пирамидата, в който партиите се пробват да привлекат други гласоподаватели отвън своите лични “, означи той.

Според него на машините и на софтуерните решения, като цяло, би трябвало да се гледа по друг метод, в сравнение с в всекидневието: „ Не постоянно това, че имаш технологии в изборния развой значи, че изборният ти развой е по-честен и по-добре проведен. Технологиите се поставят единствено тук-там, където има проблеми, които не могат да се решат по различен метод “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР