Към 14 часа на 1 април са регистрирани 5400 извършени

...
Към 14 часа на 1 април са регистрирани 5400 извършени
Коментари Харесай

Следим броенето на бюлетините утре на сайта evideo.bg


Към 14 часа на 1 април са регистрирани 5400 осъществени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане

Видеонаблюдението на процеса на преброяване на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е налично на интернет адрес:. Всеки жител, който желае да следи процеса по култивиране на изборните бумаги в дадена СИК в страната, може да го направи на посочения уебсайт, оповестяват от Министерството на електронното ръководство.

Към 14.00 часа на 01 април 2023 година са регистрирани 5400 осъществени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане. Тестовете са осъществени от ръководителите на СИК, съгласно авансово посочените инструкции.

Всички проби досега са минали сполучливо, като има единствено няколко единични бройки на сменени мобилни устройства.

„ Напомняме, че през днешния ден, до края на деня, се чака да се осъществя тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде открит недостатък на мобилните устройства, ръководителят на съответната СИК следва да осведоми неотложно съответната общинска администрация, която взаимно с представител на „ Информационно обслужване “ АД по места, да размени дефектното устройство “, показват от министерството.

В деня на изборите –  2 април 2023 година към МЕУ ще действа Контактен център за подпомагане по време на видеонаблюдението и видеозаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден. Центърът ще бъде в подготвеност да дава отговор на въпроси на ръководителите на СИК, след привършване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР