Към 14.00 часа на 01 април 2023 г. са регистрирани

...
Към 14.00 часа на 01 април 2023 г. са регистрирани
Коментари Харесай

5 400 теста са извършени на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане

Към 14.00 часа на 01 април 2023 година са регистрирани 5400 осъществени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане . Тестовете са осъществени от ръководителите на СИК , съгласно авансово посочените инструкции.

Всички проби досега са минали сполучливо , като има единствено няколко единични бройки на сменени мобилни устройства, оповестиха от Министерството на електронното ръководство.



Напомняме, че през днешния ден, до края на деня, се чака да се осъществя тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде открит недостатък на мобилните устройства, ръководителят на съответната СИК следва да осведоми неотложно съответната общинска администрация, която взаимно с представител на „ Информационно обслужване “ АД по места, да размени дефектното устройство.

В деня на изборите - 02 април 2023 година към МЕУ ще действа Контактен център за подпомагане по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден. Центърът ще бъде в подготвеност да дава отговор на въпроси на ръководителите на СИК, след привършване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Видеонаблюдението на процеса на преброяване на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е налично на интернет адрес: /.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР