Към 13ч. днес близо 719 000 българи вече са се

...
Към 13ч. днес близо 719 000 българи вече са се
Коментари Харесай

Депутатите изслушаха председателя на НСИ за техническите проблеми с преброяването

Към 13ч. през днешния ден близо 719 000 българи към този момент са се преброили. Те са разпределени в 315 284 семейства.
Снимка: bTV
Срокът за електронното броене е до 17 септември.

Техническите проблеми със системата обсъждаха през днешния ден и депутатите от комисията по цифровизация.

По време на съвещанието членове на Национален статистически институт увериха, че по време на хакерските офанзиви при започване на електронното броене няма приключване на персонални данни. Според ръководителя на Национален статистически институт, Сергей Цветарски, огромна част от проблемите нямаше да съществуват, в случай че в страната имаше работещо електронно ръководство.

Полицията към този момент предизвестява възрастните хора да се пазят от вероятни измами по време на преброяването.

Бойка и Георги Николови живеят във фамилната си къща в благоевградското село Изгрев. Не са се преброили електронно и чакат визитата на преброител. Казват, че първо ще изискат доказателство, че е подобен.
Снимка: bTV
" Ще ги посрещна, както би трябвало, като ме питат, ще им отговоря на въпросите, какви въпроси ми зададат, аз ще им отговоря ", споделя Бойка Николова.

От екипа ни дамата схваща, че непознатият човек няма право да желае да влезе в дома им.

По същото време в София в комисията по цифровизация изслуша ръководителя на Национален статистически институт.

Депутатите сложиха и въпроса за какво електронното броене не е напълно онлайн, откакто преброител въпреки всичко би трябвало да вземе номера от картата на човек, който се е преброил през системата.
Снимка: bTV
От Национален статистически институт обаче увериха, че при хакерските офанзиви от първите дни на акцията не е имало приключване на персонални данни.

По време на чуването се чуха и обвинявания, че осведомителната акция е била несполучлива и множеството хора са разбрали за преброяването след новината за механически проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР