Към 13:20 ч. машините, които не работят, са 65 и

...
Към 13:20 ч. машините, които не работят, са 65 и
Коментари Харесай

65 машини за гласуване отказаха да работят

Към 13:20 ч. машините, които не работят, са 65 и в тези секционни изборни комисии се минава на гласоподаване напълно с хартиени бюлетини. Това обяви пред публицисти представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя изясни, че аргументите са разнообразни – неразчитане на смарт карти, няма сензитивност на екрана, изписват се разнообразни надписи на машината, без да може да стартира работа. Причините са разнообразни, само че изводът е един – с тези машини няма да се гласоподава, уточни Матева.

По думите ѝ жалбите към 13,10 ч. са две. Сигналите са 37. Доста от тях са за нарушавания на секционните изборни комисии, като съгласно гласоподавателите приканват някои от тях за машинно гласоподаване. Имаше един сигнал, че не е допустимо гласоподавател, който е дал своя вот с машина, да поправи вота си, само че това не е по този начин, уточни Матева и напомни, че когато гласоподавател избра да гласоподава с машина, може да трансформира вота колкото пъти желае.

Имаме няколко сигнала за издание на социологически изследвания и предварителни изборни резултати, ще се вземе съответното решение от ЦИК в идващите елементи на съвещанието през днешния ден, добави Матева.

За параваните е имало тъжба до РИК, сподели тя и разясни, че недоволството е, че се употребяват кабини.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР