Към 12 ч. няма данни за бедстващи или застрашени хора,

...
Към 12 ч. няма данни за бедстващи или застрашени хора,
Коментари Харесай

Няма бедстващи или застрашени хора в страната, уверяват от МВР

Към 12 ч. няма данни за бедстващи или застрашени хора, увериха от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", която се намира под шапката на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Уточнява се, че силите и средствата на звената на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " вземат участие в локализирането и ликвидирането на 35 катастрофи, с 42 единици техника и 105 чиновници.

 Йотова нападна кабинета за наводненията, а новата коалиция - за поисканата оставка на Сарафов Йотова нападна кабинета за наводненията, а новата коалиция - за поисканата оставка на Сарафов

От 00:00 до 12 ч. пожарните екипи са реагирали на 40 сигнала за произшествия, от които 4 пожара, 35 аварийно-спасителни действия и 1 лъжовен сигнал.

София град

На терен работят 2 екипа, като напъните са ориентирани към отводняване на частни домове в кварталите " Нови Искър " и " Витоша ". По информация на " Напоителни системи " все още в язовир " Искър " има разполагаем 12% свободен обем; язовир " Панчарево " е 1.80 м под кота от преливника, изпуска се с 15 куб. м в секунда.

Софийска област

В началото на с. Батулия, общ. Своге пътят към махалите " Ръсево усое " и " Широка поляна " е злепоставен от свлякла се земна маса, той е непристъпен за транспортни средства, няма и ел. зареждане в махалите. Към момента няма бедстващи хора. Над селото има и откъснати два дребни моста.

 Частично бедствено състояние е оповестено и във Враца и Криводол (обновена) Частично бедствено състояние е оповестено и във Враца и Криводол (обновена)

В с. Владо Тричково пътят към махала Радач е изровен и затлачен от земна маса, тук-там отвеян, непрекъснато живущите са към 4-5 индивида, няма бедстващи.

Област Монтана

Към 12:00 часа 7 екипа от РДПБЗН - Монтана правят действия по отводнявания в изби и дворове в селата: Крапчене, Трифоново, Сумер, Долно Белотинци, Гаврил Геново и Боровци.
Осигурено е непрестанно наблюдаване на язовирите " Клисурица ", " Хр.Смирненски " и " Огоста ", благодарение на хидромодул се прави при нужда изпускане на водите.

Област Видин

След миналия през региона на гр. Дунавци мощен дъжд и преливане на река над дигата, са наводнени към 60 къщи и дворове, водата на другите места е с друго равнище от 60 см до 100 см. Към момента на терен работят 3 екипа (с 4 мотопомпи) от РДПБЗН - Видин - правят действия по отводнявания в изби и дворове. На място е и шефът на РДПБЗН - Видин. Евакуирани са хората от ниската част на града. Няма сведения за бедстващи хора. Реката се е прибрала в коритото си.
Обявено е бедствено състояние в община Димово.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР