Към 11:00 часа днес общата избирателна активност за страната е

...
Към 11:00 часа днес общата избирателна активност за страната е
Коментари Харесай

ЦИК обяви каква е избирателната активност и колко жалби са получили

Към 11:00 часа през днешния ден общата изборна интензивност за страната е 9,18%.

„ Най-висока е в Община Малко Търново – 45,73%, а най-ниска е в Пловдив – 3,86%. До момента единствено две ОИК – в Кнежа и Мъглиж не са дали данни за изборната интензивност “ , съобщи представителят на ЦИК Росица Матева . Тя уточни:

„ До 12:00 часа в ЦИК са подадени седем тъжби и пет сигнала. Една от жалбите е срещу решение на ОИК, касаещо изборите, извършени на 29 октомври. Останалите са от компетентността на ОИК и са им препратени. Има няколко сигнала, свързани с оповестяването на предварителни данни и резултати. Изпратили сме писма, с цел да предупредим медиите да преустановят публикуването на такива данни. “

Говорителят на ЦИК насочи апел към СИК – да слагат един щемпел върху отпечатаните бюлетините от машините и два – върху хартиените. Митева акцентира:

„ Към 11:00 часа в ЦИК са постъпили данни и е прекъснато машинното гласоподаване за общо 20 секции. За 4 от тях е взето решение още през вчерашния ден. Две от машините са в Благоевград, където са нарушени разпоредбите за превозване и защита. За други две машини – във Варна и Добрич, също е получена информация още през вчерашния ден. ”

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР