Към 11:00 ч. няма данни за пострадали българи при терористичните

...
Към 11:00 ч. няма данни за пострадали българи при терористичните
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при атаките в Шри Ланка

Към 11:00 ч. няма данни за потърпевши българи при терористичните офанзиви в Шри Ланка, оповестява пресцентърът на Министерството на външните работи .

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството в Индия на дежурен телефон: +919910999498. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04 или имейл: [email protected].

Тази заран в Шри Ланка имаше поредност детонации - в столицата Коломбо и на други места на островната страна. Взривове са избухнали в най-малко три църкви и три хотела. Представители на националната болница в Коломбо, представени от " Ройтерс ", оповестяват за най-малко 138 починали и 400 ранени, съгласно източници на катарската телевизия " Ал Джазира " в полицията броят на жертвите е достигнал 56 души. Полицията приказва за 50 жертви единствено в една от църквите. По-рано други локални медии писаха, че ранените от бомба в един храм са минимум 80 души. Местни медии оповестяват за десетки починали чужденци.

Експлозиите станаха, до момента в който католическият свят чества Възкресение Христово. Съвпадението на гърмежите на няколко места едновременно допуска, че те са съзнателно провокирани. Никой не е поел отговорност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР