Към 10 септември сумата на щетите в Украйна от военната

...
Към 10 септември сумата на щетите в Украйна от военната
Коментари Харесай

Седем месеца след началото на войната: Щетите в Украйна са за над 340 млрд. долара - Свят

Към 10 септември сумата на вредите в Украйна от военната експанзия на Русия, доказана от Световната банка, възлиза на повече от 340 милиарда $. Това съобщи през вчерашния ден украинският министър председател Денис Шмигал в отговор на въпроси по време на годишната конференция " Ялтенска европейска тактика ", представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му доказаната сума, нужна за възобновяване на страната, е към 105 милиарда $.

" Сумата ще се трансформира, тъй като войната продължава, разрушенията за жалост не престават и явно ще се нуждаем от повече ", сподели той.

Според него основният източник на средствата за възобновяване на Украйна би трябвало да бъдат иззети активи на Русия, а на единствено държавният бюджет на Украйна и интернационалната помощ.

" Призоваваме да одобряват национални законодателства и да се разиска опцията за разработване на интернационален контракт или законодателство, което да разреши основаването на нова система за сигурност в света, в която агресорът ще схваща, че ще заплати за своята непровокирана експанзия ", съобщи Шмигал.

Създадената през 2004 година конференция " Ялтенска европейска тактика " за украински и задгранични бизнесмени има за цел да обезпечи подпомагане за развиването на Украйна и нейните евроинтреграционни желания, написа Укринформ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР