Към 1 март в Гърция са подадени 4 790 молби

...
Към 1 март в Гърция са подадени 4 790 молби
Коментари Харесай

4790 мигранти вече са подали молби за ново разрешение за пребиваване

Към 1 март в Гърция са подадени 4 790 молби за позволения за престояване по силата на член 193 от Закон 5078/2023, предоставящ нов тип позволение за престояване за работа на жители на трети страни. Дигиталната платформа за подаване на заявки до Министерството на имиграцията и убежището беше задействана на 9 февруари 2024 година

От кандидатствалите, 828 мигранти към този момент са получили „ синя карта “ (разрешение за пребиваване), до момента в който 3952 заявки са в развой на разглеждане. За по-малко от месец цифровата платформа беше посетена от над 10 000 заинтригувани.

Както към този момент съобщихме, член 193 от Закон 5078/2023 открива нова процедура за даване на позволение за престояване и работа на жители на трети страни.

За да може да кандидатства за позволение за престояване, чужденецът би трябвало да има следните предпоставки:
Отговорна декларация от работодателя по отношение на обезпечаването на работа на чужденец в Гърция.

Престой в Гърция до 30 ноември 2023 година без позволение за престояване.

Постоянно престояване в Гърция за минимум три години до 30 ноември 2023 година, което ще би трябвало да бъде потвърдено с съществуването на идентифициращи и подкрепящи документи.

Паспорт, даже и да е с изминал период.

Липса на аргументи за нарушение на публичния ред и публичната сигурност.

Плащане на държавна такса в размер на 300 Евро.

Желаещите могат да подават своите поръчки до 31 декември 2024 година

Гръцките управляващи утвърдиха закон за имиграционния развой и нови условия за приемане на позволение за престояване.

Електронните разрешителни за престояване са в действие в страната от януари 2023 година и съществуването им към този момент е залегнало в нов закон. Кандидатите получават електронно уверение, което е годно за целия интервал до взимане на решение за издаване на позволение за престояване.

Желаещите аплайват и възобновяват документа на уеб страницата на Министерството на миграцията и получават удостоверение за своето позволение за престояване по имейл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР