Калпави ремонти на парогенераторите отново спряха 6 блок на АЕЦ

...
Калпави ремонти на парогенераторите отново спряха 6 блок на АЕЦ
Коментари Харесай

Пак ремонт върху ремонта в АЕЦ Козлодуй

Калпави поправки на парогенераторите още веднъж стопираха 6 блок на АЕЦ " Козлодуй ", оповестиха за ДУМА осведомени от близко с пробното управление на централата. 
" В 3 парогенератор имаше теч, който при плановите поправки предходната година не беше открит в точния момент и по тази причина още веднъж там има проблем ", обясниха източниците за какво още веднъж се постанова прекъсването на 6 блок. 
Според специалистите точно ненавременното определяне на повредата е причина за големите загуби, които осъществя централата и страната от честото прекъсване на работата на блока.
Дни преди следващата повреда назначеното от служебния кабинет на Румен Радев управление на АЕЦ " Козлодуй " е направило противоречива договорка за продажба на ток. Преките загуби се правят оценка на 660 000 лева. 
На 6 април без забележима причина АЕЦ " Козлодуй " разгласява търг за продажба на ток в платформата за двустранни контракти на енергийната борса. Предложени са общо 33,6 хиляди мегаватчаса  от 10 до 16 април при начална цена 169,36 лева./мВтч. При наддаването тя е стигнала 175,3 лева./мВтч. Това е донесло доходи от 5,89 млн. лева За същия интервал обаче цените на тока " Ден напред " са били с към 15% по-високи и в случай че централата беше продавала на борсата, щеше да завоюва 6,55 млн. лева " Предполагам, че евентуалният покупател е някое наше огромно дружество, което търси сигурност на доставките ", разяснява за ДУМА Таско Ерменков, ръководител на Съвета по енергетика на Българска социалистическа партия. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР