Калоян Левтеров не успя да се класира за полуфиналите на

...
Калоян Левтеров не успя да се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Левтеров не се класира за полуфиналите на 100 м гръб

Калоян Левтеров не съумя да се класира за полуфиналите на 100 метра тил на Олимпийските игри в Токио. 18-годишният софиянец, за който това е дебют на олимпийски конгрес, не направи добър старт и приключи седми във втората серия с 55.60 секунди.

Бронзовият европейски медалист на 200 метра тил от по-рано през годината държи националния връх на 100 м тил с 54.96 секунди от предходната година. На Калоян занапред следва присъединяване в Токио в по-силната му дисциплинираност - 200 метра тил.

“Мисля, че като първо присъединяване ще ми е мъчно с огромната конкуренция. Надявам се в идващия си старт да се доближа до персоналното си достижение. Напрежението идва прекалено много, както и упованията. Надявам се нататък всичко да е наред. Нямах доста огромен интервал от време да подобря минусите, защото ни бяха доста начесто надпреварите. Мерките не се отразяват по неприятен метод, всичко върви обикновено - тренировките си вървят по график, няма усложнения. Надявам се по този начин да си остане”, сподели Левтеров пред Българска национална телевизия.

С достижението си на 100 метра Левтеров се подреди на 37-мо място от 40 приключили състезатели.

С най-хубав резултат за полуфиналите се класира европейският първенец на 50 метра тил и на 100 метра свободен жанр от тази година - руснакът Климент Колесников, който реализира 52.15 секунди. Световният и олимпийски връх на 100 метра тил е 51.85 секунди на американеца Райън Мърфи от Рио де Жанейро 2016.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР