Калоян Кръстев е на 39 години. Завършил е Стопанско управление“

...
Калоян Кръстев е на 39 години. Завършил е Стопанско управление“
Коментари Харесай

Калоян Кръстев: Искам да срещам повече усмихнати хора по улиците в града

Калоян Кръстев е на 39 години. Завършил е „ Стопанско ръководство “ в русенския университет „ Ангел Кънчев “ и магистър по Финанси. Два мандата е зам.-председател на Общински съвет на Съюз на демократичните сили. Работи в региона на финансовото консултиране, като развива лична компания в тази сфера. Женен, с едно дете. Кандидат за общински консултант от листата на Съюз на демократичните сили.

- Г-н Кръстев, какво Ви стимулира да се включите в политическия развой като претендент за общински консултант? За първи път ли сте част от листата на Съюз на демократичните сили?

- Всъщност аз вземам участие от дълго време интензивно в политическия развой. Първо съм откърмен със синята концепция, бях едно от децата на демокрацията, носен на раменете на своите родители, които се бореха за независимост, правдивост и самостоятелност. Съюз на демократичните сили е партията, която промени България и даде оня подтик на страната към нейното европейско развиване. До ден сегашен в никакъв случай не съм сменял партийната си принадлежност и постоянно съм отстоявал концепциите на Съюз на демократичните сили. За мен Съюз на демократичните сили е идея и аз съм уверен, че Съюз на демократичните сили ще си върне това място на политическата сцена, откъдето потегли.

Включвам се в акцията за общински съветници с убеждението, че мога да допринеса за превръщането на Русе в по-добро място за живеене. Желаем да задържим младежите от Русе. В момента те напущат поради проблеми със замърсяванията на въздуха и едва развитата стопанска система на града. Целта ни е Русе да стане по-привлекателно и уместно за живеене място.

- Каква е главната Ви цел, в случай че бъдете определен за общински консултант и кои са главните проблеми, върху които ще работите?

- Целта е една - Да върнем блясъка на Русе. Да върнем оня благороден дух на града, който му приляга. Да запазим хората и да си върнем тези, които си потеглиха. Искам да срещам повече усмихнати хора по улиците. През последните години Русе като че ли замръзна. Превърна се в град, в който не се случва нищо хубаво. Мръсни и разкопани улици, извънредно нечиста околна среда, никакви вложения и нови планове, неприятна инфраструктура, неточен градски превоз. Това са единствено дребна част от проблемите, върху които считам да работя. Разбира се, за тези проблеми има виновници. Виновни сме и самите ние като общество, че оставихме града ни да стигне до това състояние. Знам, че ще е мъчно, само че в случай че човек се бори и отстоява своите хрумвания и визии, те неизбежно ще дадат резултати.

- Като икономист и финансист, каква е Вашата оценка на финансовата политика на Общината и какви съответни оферти за усъвършенствания бихте имали в тази сфера?

- Бюджетът на Община Русе е подсилен, като ние също ще работим за повишение на приходите, основани на личните запаси. Ще се стремим да поддържаме равнищата на локалните налози и такси, междинни за страната. Дори през първата година от мандата предвиждаме данъчни облекчения за притежателите на моторни транспортни средства, поради неприятната инфраструктура.

- Как един младеж като Вас вижда своето място в локалното ръководство на града?

- Поколенията се сменят. Това е развой, който е неминуем. Задължение на всички ни е да го създадем гладко, учейки се от опита на водачите преди нас. Тук е моментът да благодаря на моите сътрудници от организацията, че ми гласоподаваха доверие и ми дадоха четвърто място в листата.Като младеж не желая да си давам избрания, които е прекомерно рано да съм заслужил. Здраво стъпил съм на земята. Ще работя и ще бъда гласът на новото потомство, тъй като то има творчеството да реши доста от проблемите.

- Как бихте оценили качествата на Вашия партиен водач Станимир Станчев, който е и претендент за кмет?

- Градът и общината имат потребност от ръководство с потвърдени качества и опит, водени от прецизни правила. В този ред на мисли Станимир Станчев е единственият партиен водач в Русе, за който без подозрение мога да кажа, че построи екипа си върху трите най-солидни правилото за положително водачество. На първо място, това е слагането на реализуеми цели, които непосредствено да подобрят живота на хората в общината. Много управници са влезнали в порочния кръг на гръмки обещания и тихи оправдания. Мисля, че тази вълна на популизъм заплашва и Русе. Ние пазиме поредна и постижима стратегия, както е честно и както би трябвало да вършат всички. Второ, в екипа на Станимир Сатнчев не можеш да се скриеш зад непознатия тил. Всеки претендент за общински консултант от нашата листа има глас, отговорности и задължения, подкрепени от съответни персонални хрумвания, тъй като на доверието се дава отговор с резултати. И по този начин стигаме до третата точка: екипът ни е в непрекъснат разговор с жителите на общината, тъй като те ще са и мерилото, и компасът на нашата работа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР