Калоян Атанасов ще получи награда “Еми в категорията дневна тв

...
Калоян Атанасов ще получи награда “Еми в категорията дневна тв
Коментари Харесай

Българин спечели “Еми” за анимация

Калоян Атанасов ще получи премия “Еми ” в категорията дневна тв продукция за анимацията “Гарван: Легендата ”.

В 20-минутния анимационен филм героите са озвучени от Опра Уинфри, артиста Джон Леджънд и актрисата Лиза Коши, написа " 24 часа ".

Атанасов е нарисувал облиците в анимацията. Той работи в американското студио “Баобаб ” и е едвам на 24 години. Българинът ще получи премията “Еми ” на следващия ден, на 3 май, когато ще е церемонията в Лос Анджелис в залата “Пасадена ” пред 3-хилядна аудитория.

Калоян Атанасов живее в Съединени американски щати от дребен със фамилията си. Той работи най-вече над къси анимации и филми с виртуална действителност. Кал, какъвто е креативният му псевдоним, приключва колежа по изкуства и дизайн “Ринглинг ” във Флорида през 2016 година “Гарван: Легендата ” не е първият му огромен триумф. The Wishgranter е 5-минутна анимация, в която той е режисьор и живописен шеф. За нея печели над 20 награди от разнообразни кино фестивали по света.

Носителят на “Еми ” “Гарван: Легендата ” е анимация, която споделя историята на група горски животни. Сред тях е цветен песнопоен гарван, който се озвучава от Джон Леджънд. Птицата има задача да открие Всевишния и с нежния си глас да го убеди да приключи ледовитата зима на Земята, където всички животни са застрашени от премръзване. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР