Калофер. Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението

...
Калофер. Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението
Коментари Харесай

Пловдив: Община Карлово връчи грамоти на участниците в Националния ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев

Калофер. Завърши Националният училищен събор, отдаден на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев, който се организира в град Калофер на 12 и 13 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . В Национален музей „ Христо Ботев “ всички участници в ученическия събор получиха грамоти за присъединяване от името на кмета на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов, както и други дарове, свързани с живота и делото на Христо Ботев. Грамотите бяха връчени от Радостина Николова – специалист от Министерство на образованието и науката. Преди да се насочат към своите градове, учениците посетиха също Даскал Ботьово учебно заведение и храм „ Успение на Св. Богородица “ – в град Калофер.
Тази година Националният училищен събор бе под надпис „ Какви деца е раждала, ражда и в този момент българска майка юнашка “. Всички участници в него демонстрираха по какъв начин би трябвало да се пази националната горделивост и да се дава образец на идващите генерации.
Националният училищен събор е проведен от Министерство на образованието и науката, община Карлово, СУ „ Христо Ботев “ – гр. Калофер, НМ „ Христо Ботев “ – гр. Калофер и НЧ „ Христо Ботев – 1869 “ – гр. Калофер.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР