Кални точки, където да бъдат правени паркинги – това е

...
Кални точки, където да бъдат правени паркинги – това е
Коментари Харесай

Паркинги вместо кал – как София се цели в по-добър транспорт и по-добър въздух

Кални точки, където да бъдат правени паркинги – това е една от ограниченията, които ще се финансират през приходите от синя и зелена зона.

Припомняме, че в София към този момент има. Именно по тази тематика, както и по други настоящи въпроси, приказва в ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Предвид нарастването на синята зона и в отговор на въпрос дали по този начин единствено не се " отмества казусът " с безусловно пренаселеното паркиране в крайните квартали, където още няма зона, Георгиев отговори, че не е по този начин. И даде образец с въпросните кални точки – това са места, където може да се създадат паркинги, в междублокови пространства, само че досега не е сторено. Примери в това отношение са подготвяни планове за паркинги в „ Надежда “ и при пазара в „ Ситняково “. Те ще бъдат финансирани точно с пари от приходите на синята и зелената зона. Има благоприятни условия за такива паркинги даже тук-там, където се строи доста – като „ Манастирски ливади “, съобщи Георгиев.

Калните точки са кръстени по този начин, тъй като хем паркираме тук-там, които не са добре пригодени, хем по-късно колите разнасят тиня и прахуляк в целия град.

Именно във връзка с прахта и фините прахови частици Георгиев отговори на въпроси по отношение на качеството на въздуха в София. В края на ноември столичният кмет Йорданка Фандъкова сподели, че правосъдно решение по отношение на мръсния въздух в столицата. По думите на Георгиев, делото не е изгубено в едностранен смисъл и не може да се гледа на него единствено в черно и бяло - казусът е многопластов. Столична община извършва ограниченията, само че съдът желае по-видим резултат като резултати, стана ясно от обяснението му. Затова и София ползва набор от ограничения – да вземем за пример надзор на трафика, незамърсяващи способи за отопление, само че при някои ограничения следва хората да бъдат уверени, а не принудени. Именно що се отнася до превоза, Столичният общински съвет работи по съответни начинания –!

На експлицитен въпрос на дали локалната власт в София мисли за въздушните коридори към Витоша като мярка за по-чист въздух, Георгиев беше безапелационен – Столична община постанова едни от най-рестриктивните ограничения за строителство и има и се готвят оферти за законодателни проблеми. ПОВЕЧЕ НАУЧЕТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:



Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР