Калкулацията е изготвена с разработения от немската фондация Щифтунг Инициативе

...
Калкулацията е изготвена с разработения от немската фондация Щифтунг Инициативе
Коментари Харесай

Природосъобразната доставка на Kaufland България спести вредни емисии от близо 400 дизелови автомобила за една година

Калкулацията е направена с създадения от немската фондация „ Щифтунг Инициативе Мервег “ калкулатор, който пресмята въглеродния отпечатък съгласно употребяваното средство за доставка. Калкулаторът е основан на база без значение изследване на немския институт Фрауенхофер.
В тази връзка Kaufland България получи специфичен документ за понижен въглероден отпечатък, връчен от Euro Pool System (EPS) – компанията, предоставяща и обслужваща устойчивите сгъваеми каси и водач в опаковките за многократна приложимост за доставка на свежи артикули в Европа. Компанията е сертифицирана по стандарта BRC за предпазване и дистрибуция на обекти в Холандия, Белгия, Испания, Чехия, Полша и Германия. Работи според най-високите интернационално одобрени стандарти за качество (ISO 9001) и подсигурява, че всички каси са в сходство с интернационалното законодателство за сигурност на храните, миграция и следене.
 Kaufland България е сътрудник на кино-литературния фестивал Cinelibri Kaufland България е сътрудник на кино-литературния фестивал Cinelibri
Българските филми на фестивала Cinelibri ще бъдат излъчени с поддръжката на „ Брей! “ - първата лична национална линия про...

Към момента 50% от плодовете и зеленчуците в Kaufland България, главно българска продукция, се транспортират и съхраняват в устойчивите каси, обслужвани от Euro Pool System.
Като употребява EPS касите за многократна приложимост Kaufland България регистрира и редица други преимущества, които имат директно отношение върху качеството на свежата продукция. Касите са извънредно здрави и обезпечават на плодовете и зеленчуците оптимална отбрана по време на превоза към хипермаркета.
Това дава непосредствено отражение и върху намаляването на продуктовата загуба заради нарушени и развалени опаковки по време на доставка.
Устойчивият амбалаж е с неповторим патентован дизайн, който способства и за по-доброто предпазване на продукцията в обектите, защото е основан по метод, който преценява притока на нужния за свежите артикули О2, с цел да могат да „ дишат “ и да запазят качеството си.
 Kaufland България получи две оценки от влиятелния конкурс „ Employer of Choice Awards ” Kaufland България получи две оценки от влиятелния конкурс „ Employer of Choice Awards ”
Kaufland България получи две влиятелни оценки в дебютното издание на състезанието „ Employer of Choice Awards ”. Компанията спеч...
Според изследване на немската фондацията „ Щифтунг Инициативе Мервег “ касите за многократна приложимост са най-устойчивото решение във веригата за доставка на свежи артикули. При потреблението на EPS каси се употребява 29% по-малко природен газ, потреблението на сила понижава с 39% и се генерират 95% по-малко боклуци спрямо опаковките за еднократна приложимост.

Употребата на EPS каси има непосредствено отражение и върху оптимизацията на логистиката в Kaufland България. Тъй като са сгъваеми, те заемат 86% по-малко размер при назад превозване. По този метод за 2019 година комерсиалната верига е осъществила над 2,8 милиона ротации на сгъваеми каси за многократна приложимост, като в същото време е икономисала 990 противоположни транспортни курса. Това се равнява на близо 400 тона въглеродни излъчвания, спестени на атмосферата спрямо 2018.
ЕPS касите дават отговор на най-строгите условия за хигиена. В края на всяка ротация Euro Pool System почиства амбалажа в сходство със непоколебим режим и природосъобразни препарати, преди още веднъж да го вкара в логистичния цикъл.
Мярката е поредна стъпка в устойчивата политика на компанията за грижа за околната среда и обществото. Проектите на комерсиалната верига се простират от до потреблението на и проектирането на нови здания с мисъл за околната среда.
 Франк Ширле: В Kaufland мислим в мащаб и слагаме качественото потребителско преживяване в основата на всяка наша активност Франк Ширле: В Kaufland мислим в мащаб и слагаме качественото потребителско преживяване в основата на всяка наша активност
Франк Ширле е част от екипа на Kaufland България от началото на 2019 година. Като шеф за Югозападна България в дирекция „ Про...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР