Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от Продължаваме промяната“

...
Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Трима от ПП отиват на срещата с БСП за социалната и икономическата програма

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “ ще се срещнат с представители на Българска социалистическа партия, с цел да беседват за акцентите в обществената и икономическата стратегия на партията, за която тя ще търси поддръжка в новия парламент, оповестиха от Политическа партия.

Приоритетите на „ Продължаваме промяната “ в обществената сфера включват увеличение на минималната работна заплата на 50% от междинната – на 860 лв; увеличение на пенсиите с 20%, с цел да изпреварват инфлацията; нова формулировка за енергийна беднотия и 2 цени за ток, газ, вода и парно на база на консумация; повдигане на данъчния заем за младите фамилии с деца с 50%; продължение на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължение на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от междинната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.). Сред ограниченията за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, без значение от пазарните флуктуации; без нарастване на налозите.

Приоритетите в областта на стопанската система включват ограничение на бюджетния недостиг до 3% с оптимално транспарантно консумиране на обществените средства; в допълнение нарастване на прага за регстрация по Данък добавена стойност до 160 хиляди лева; опазване на данъчните ставки на актуалните равнища. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР