Калина Константинова е една от жените, която ще застане зад

...
Калина Константинова е една от жените, която ще застане зад
Коментари Харесай

Кои са жените зад дуото Петков-Василев

Калина Константинова е една от дамите, която ще застане зад дуото Петков-Василев в техния път към влизане в Народното събрание. Това стана ясно на днешното събитие, на което бе разгласен политическият план " Продължаваме промяната ".

Кирил Петков и Асен Василев неведнъж разясниха, че зад тях ще има хора с потвърдени професионални качества. Константинова пък бе зам.-министър на стопанската система при Петков.
Калина Константинова приключва стопанска система в Колеж Бард в Ню Йорк
и магистърска степен по Устойчиво развиване в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки във Англия. Тя е икономист, профилиран в областта на икономическото развиване, със мощен фокус върху предприемачеството. Работила е в частния, обществения и нестопанския бранш. Семейна, с едно дете.

Била консултант на Асен Василев по време на мандата му като длъжностен министър на стопанската система през 2013 година, а през 2014-2017 година е била консултант на вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната промяна, напомня novini.bg.

" Отраснала съм в Овча купел, приключила съм в Щатите и в Англия. Учила съм икономическо развиване – или по какъв начин една бедна страна може да стане богата. Живяла съм в Лондон, Париж, Сингапур, Ню Йорк и съм опознала крайната цел. С тази задача се върнах в България ", описа тя за себе си през днешния ден.
Деница Симеонова е другата дамско наличие зад Петков и Василев.
Тя е изпълнителен шеф на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) и обществен бизнесмен. Има магистратура по Електронно ръководство (на британски език) и е бакалавър по Индустриално инженерство (на британски език) в Технически университет - София.

" Бих желала младите българи да са по-уверени и по-смели да трансформират и влияят за реорганизирането на системата. Смятам, че корупцията, и най-много нейното неглижиране и приемане от страна на обществото, е другият проблем, който има потребност от скорошно решение, първата стъпка от което е смяна на метода на мислене от ранна възраст ", съобщи пред медиите Симеонова.
Яна Баламикова също застава зад концепциите на " Продължаваме промяната ".
Тя е с опит в стопанската система и сферата на биотехнологиите. Има дипломи от Съединени американски щати и Англия. Бивш зам.-министър е в стопанската система в мандата на Кирил Петков.

Друг човек от бизнеса - Даниел Лорер - също ще е част от " Продължаваме промяната ". Той е бил към този момент в държавната администрация в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР