Калина Бояджиева продължава да смайва в олимпийското таекуондо. 17-годишната българка

...
Калина Бояджиева продължава да смайва в олимпийското таекуондо. 17-годишната българка
Коментари Харесай

Калина Бояджиева с втора европейска титла в таекуондото

Калина Бояджиева продължава да смайва в олимпийското таекуондо. 17-годишната българка се поздрави с втора европейската купа в границите на 3 дни. Днес тя победи в конкуренцията за девойки в категория над 68 кг. Два дни по-рано състезателката на Търговска колегия Херея спечели и златото от Европейското състезание в олимпийските категории за дами. Двете шампионатите се организират паралелно в Талин.

Калина стигна до подиума след четири безапелационни победи.

В първия кръг тя се наложи над Мария Мониз от Португалия. На четвъртфинал в профил черногорката Анджела Беришай, а в полуфинала поставената под номер 1 Мария Кутц от Украйна. В срещата за златото Калина отстрани и босненката Сара Пидро с безапелационното 2:0 рунда, и завоюва вторият златен орден за България.

Забележителното е, че след много сложен първи рунд във финала, извоюван с 21:18, Калина завърши втория рунд единствено за 10 секунди (12:0). Тя нанесе 4 светкавични удара в главата на Пидро. Заслужена бе и достойнството, персонално президента на Световната Федерация доктор Чо да я награди.

Така в двете Европейски шампионати Калина не позволи загуба в нито един рунд и завоюва безапелационно с 2:0 всяка борба! Личен треньор ѝ е Пламен Трънски, както и Ангел Кирчев и Станимир Лазаров, които я съпровождат в борбите в Естония.

 Снимка: Българска федерация таекуондо

Успехът на Бояджиева способства за второто отборно място на България измежду 30 страни.

При девойките, положителното показване имаше Мартина Атанасова в категория до 59 кг., което и отреди пето място. Тя реализира две победи против представителки на Гърция и Черна гора, само че испанка я спря към медалите. Мартина е национал и ученик на Търговска колегия Феникс с треньор Юлиян Стефанов.

При мъже и дами през днешния ден на татамито излезна националният ни играч Християн Георгиев,който е ученик на Търговска колегия Ахил с треньори Венцислав Соколов и Радостин Григоров. Той взе първия си мач против Сърбия, само че отстъпи на представителя на Азербайджан, който стана първенец в кат. до 58 кг.

 Снимка: Българска федерация таекуондо

Представителката на националния тим и спортист от Търговска колегия Левски с треньори Калоян Бинев и Фарзад Золхадри,  Александра Георгиева също взе първия си мач при дами -49 кг против Финландия, само че представителката на Израел я спря във втория мач.

Националите ни бяха придружавани от националните треньори Фарзад Золхадри и Владимир Далаклиев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР