Калина Бояджиева продължава да жъне успехи в бойните спортове. Късно

...
Калина Бояджиева продължава да жъне успехи в бойните спортове. Късно
Коментари Харесай

Калина Бояджиева ликува с европейска титла в олимпийското таекундо

Калина Бояджиева продължава да жъне триумфи в бойните спортове. Късно нощес тя стана европейска шампионка за дами на шампионата в олимпийски категории, което се организира в Талин (Естония). Нашето момиче сграбчи златото в категория над 67 кг., откакто записа три безапелационни победи и без нито един изгубен рунд.

 Снимка: Личен списък

В решителната борба Бояджиева се наложи с 2:0 рунда над полякинята Александра  Ковалчук, която е бронзова медалистка от Европейските игри от тази година. На полуфинала Калина взе поредна значима победа, надделявайки над международната шампионка за дами Надица Божанин (Сърбия). Тази среща бе извънредно оспорвана, като двата рунда приключиха надлежно 7:6 и 20:19.

Българката започва пътя си към златния орден с победа над украинката Ирина Пупот. Така Кали продължава да написа история, откакто преди към два месеца завоюва бронзов орден от Европейските игри в Полша, където записа безапелационна победа над трикратната международна шампионка Бианка Кук.

Златният орден на Калина бе връчен персонално от президента на Българска Федерация Таекуондо Слави Бинев в качеството му на настоящ президент на ETU, който награди призьорите в нейната категория. Бинев бе акредитиран персонално от президента на ETU Сакис Прагалос, да съставлява Европейския Таекуондо Съюз и на трите значими шампионати, които протичат в Естония.

 Снимки: БФ Таекуондо

Националката ни Калина Бояджиева е възпитаничка на Търговска колегия Херея с персонален треньор Пламен Трънски и треньори Ангел Кирчев и Станимир Лазаров, които я придружаваха на място.

„ Какъв ден единствено! Красота! Благодаря на Калина за страстите, които ми носи и за това, че ме кара да се усещам горделив! “,

бяха първите думи на треньора ѝ Пламен Трънски.

Успех, записа и националът ни Митко Джорджев, който се класира на пето място в кат. до 68кг. след победа над Линус Вестелунд от Швеция, и загуба в последните секунди от Нимрод Кривишки. Митко, който тренира в Търговска колегия Левски бе съпроводен от националния треньор Фарзад Золхадри.

Калина Бояджиева пред SafeNews: Искам да стана олимпийска шампионка (ВИДЕО)

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР