Калин Стоянов обаче, на пръв поглед парадоксално, обжалва това Прокуратурата

...
Калин Стоянов обаче, на пръв поглед парадоксално, обжалва това Прокуратурата
Коментари Харесай

Прокуратурата е прекратила разследването срещу следващия вътрешен министър

Калин Стоянов обаче, на пръв взор парадоксално, апелира това

Прокуратурата е прекратила следствието против шефа на ГДБОП Калин Стоянов , научи „ Флагман “. 42-годишният бургазлия е номиниран за вътрешен министър в проектокабинета „ Денков “, който се чака да поеме изпълнителната власт другата седмица след разбирателството сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

На 23 декември 2021 година основен комисар Калин Стоянов че опитал да склони прокурор да наруши свое служебно обвързване. Определената му мярка за неотклонение тогава бе „ подписка “.

Припомняме, че това стана във връзка следствието за „ парите в чували “ , които били предплатено платени от страната за градежа на автомагистрала „ Хемус “ по времето на ГЕРБ.

Тогава прокуратурата влезе в изострен спор с Министерство на вътрешните работи. Причината бе спор по какъв начин да се третира обвиненият Борислав Колев . От ГДБОП, наподобява, упорстваха прокуратурата да има по-благосклонно отношение към Колев, с цел да може той да проговори за хора, които са по-нагоре в схемата на възможното закононарушение, обвързвано с „ Хемус “.

Обвинението към Калин Стоянов бе, че „ на висок звук се опитал да склони прокурор “ да се съгласи с претенции на отбраната . А те били да не се внася митинг по избраната мярка за неотклонение „ домакински арест “ на Борислав Колев и да му се позволи да пътува отвън страната.

По това време вътрешен министър бе Бойко Рашков, а основният прокурор Иван Гешев се считаше, че пази ГЕРБ и Бойко Борисов.

По неофициална информация на „ Флагман “ от прокуратурата, при започване на тази година досъдебното произвеждане против Калин Стоянов е прекъснато. Причината е, че било открито, че той не е правил опит да склонява подобаващ прокурор да (не) прави нещо, а по-скоро е изразил мнение.

Прекратяването на досъдебното произвеждане е било утвърдено от Софийския областен съд. Наглед парадоксално , шефът на ГДБОП обаче е обжалвал това пред Софийски градски съд (СГС). Калин Стоянов бил неудовлетворен не от това, че наказателното произвеждане против него е прекъснато, а от посоченото от прокурора съображение . Целта на Стоянов евентуално е да почисти изцяло името си . Към момента се чака решението на Софийски градски съд.

Важно е да се означи, че досъдебното произвеждане против Калин Стоянов бе под специфичен контрол на Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура. Т.е. евентуално и от там са дали „ зелена светлина “ за преустановяване на следствието против шефа на ГДБОП.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР