Калин Стоянов е номиниран за министър на вътрешните работи в

...
Калин Стоянов е номиниран за министър на вътрешните работи в
Коментари Харесай

Калин Стоянов е номиниран за служебен министър на вътрешните работи

Калин Стоянов е номиниран за министър на вътрешните работи в плана за длъжностен кабинет с претендент за министър председател Димитър Главчев.

" Съвсем искрено би трябвало да кажа, че това ми беше най-трудното решение, колебаех се до през вчерашния ден, само че откакто и ръководителят на професионалното управление подаде оставка, си мисля, че ще бъде много огромно предизвикателство за системата и двамата да бъдат отвън нея по време на избори ", сподели Димитър Главчев при представянето в президентството на структурата и състава на плана на кабинет.

Той напомни, че е разговарял с представители на сектора и е поканил Калин Стоянов.

" Проведох среща с полицейския профсъюз, те твърдо застават зад господин Стоянов, дори споделиха, че ще бъдат демотивирани да вземат участие в организацията на изборите, в случай че господин Стоянов, който е направил толкоз доста промени, бъде заменен. Много време отделих, тъй като това е основна тематика. ", сподели още Главчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Калин Стоянов - биография:

Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 година През 2008 година придобива магистърска степен по компетентност „ Право “ в Бургаския свободен университет. Работа в Министерството на вътрешните работи стартира през 2003 година след извличане на бакалавърска степен от Академията на Министерство на вътрешните работи.

Преминал е през профилирани образования за битка с тероризма, противопоставяне на незаконната миграция, трафик на хора, противозаконна търговия с оръжия, фалшификации и други. Завършил е курсове за управителни чиновници, в това число към Международната правоприлагаща академия – ILEA, Будапеща, Унгария, показват от Министерство на вътрешните работи.

На 6 юни 2023 година е назначен за министър на вътрешните работи.

От 31 май 2021 година до 5 юни 2023 година е шеф на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) - Министерство на вътрешните работи.

В интервала 2018 година - 31 май 2021 година – шеф на отдел „ Специални интервенции “ – ГДБОП.

От 2016 до 2018 година - шеф на РУП – Приморско при ОДМВР - Бургас, от 2011 до 2016 година – чиновник в отдел „ Специални интервенции “ – ГДБОП - Министерство на вътрешните работи, като в интервала 2013 – 2015 година отделът е в ДАНС.

От 2009 до 2011 година – чиновник в ТЗБОП – Бургас, в този интервал е и член на Регионалната комисия за битка с трафика на хора.

В интервала 2003 – 2009 година – чиновник в бранш „ Икономическа полиция “ при ОДМВР – Бургас.

В професионалната си кариера неведнъж е награждаван от министъра на вътрешните работи, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителя на ДАНС. Носител е на интернационална премия „ 40 под 40 “, както и на две групови награди – от " Сикрет сървис " на Съединени американски щати и от Европол.

От 6 юни 2023 година е министър на вътрешните работи в кабинета " Денков ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР