Калин МаноловАко президентът осъществява пълзящ военен преврат, както сутринта каза

...
Калин МаноловАко президентът осъществява пълзящ военен преврат, както сутринта каза
Коментари Харесай

Румен Радев пробва преврат чрез Георги Гергов

Калин Манолов

Ако президентът реализира пълзящ боен прелом, както сутринта сподели някогашният началник на кабинета му( б.р.), би трябвало да бъде задържан и съден. Преди това обаче би трябвало да му бъде проведен

контрапреврат

Участниците в преврата би трябвало да бъде разстреляни. Държавният глава - изпъден в Русия.
Поне това се е случило в България преди 136 години, когато през август 1886 стартира " Българската рецесия ". Само че в този момент нямаме Стамболов за контрапреврат. А Радев не е княз нито по генезис, нито по нрав, с цел да чакаме да се отдръпна непринудено поради добруването на страната. Трябва да бъде обезвреден - най-малкото тъй като поради имунитета си не може да бъде съден. А в случай че може - то е само за държавна измяна.
Класическият боен прелом несъмнено употребява състава на това тежко закононарушение против страната. Пълзящият - надали.

Всъщност Радев " пълзи " към неразрешена му от конституцията власт към този момент трета година. В доклада за втората годишнина от избора си на 28 януари 2019 той смъкна политическото си доверие от държавното управление на ГЕРБ и двамата с Бойко Борисов се хванаха гуша за гуша. Сега, в случай че се има вяра на Калоян Методиев, и двамата са хванали Корнелия Нинова за гушата с по една ръка. Четвъртото служебно държавно управление на Радев прави това, в което той обвиняваше третото постоянно държавно управление на Борисов - " концентрира власт оттатък отредената му от конституцията и нарушава балансите на власт ". А " дали ще се потърси нарастване на пълномощията на президента зависи от развиването на политическите процеси в страната и решимостта на

обществото да се пребори с имитацията на ръководство

Ако и идващият парламент излъчи компромисна и блокирана в зародиш коалиция или пък образува безпринципна коалиция в името на властта, това ще бъде последното разпределяне на картите в актуалната политическа система. "
Преди три години съмненията, че Радев се пробва да откри президентска република, звучаха неубедително поради персоналната злост сред Радев и Борисов, и релативно неутралната позиция на Москва. Сега това не са просто съмнения, а проект, който систематично се следва от явно сключилите помирение между тях двама генерали, чиито конци още по-очевидно се дърпат от Москва. Само че сред двамата няма да има " промяна на креслата " като сред Путин и Медведев. И крайната цел на пълзящия прелом не е изваждането на България от НАТО и Европейски Съюз. На Москва е доста по-изгодно да сме неин троянски кон в двете организации, каквото и държавно управление да е на власт в София. Досега това се постигаше, би трябвало да признаем, с дейното или пасивно съучастничество и на НАТО, и на Европейски Съюз. От 2014 година насам, поради поетата линия на твърда борба със запада, играта загрубя и задачата се промени. Крайната цел на Москва към този момент е превръщането на България в президентска република отпред с Румен Радев. Бойко Борисов ще е неговият постоянен министър председател.
Това е „ радикалната смяна на политическата среда и стила на ръководство “, която изиска президентът през 2019. Както видяхме, правенето на президентска партия е детайл от въпросната смяна, не нейна основна цел. Така де, генералите вършат преврати, не партии. И тъй като не съумя със Слави, Кирил Петков и Стефан Янев,

в този момент Радев опитва с Георги Гергов

Очаква той да му сервира главата, т.е., партията на Корнелия Нинова, на тепсия. Досега Нинова сполучливо удържа поста, който преди 6 години завоюва от Михаил Миков с 6 гласа. Но през това време Радев не беше президент, Русия не беше нападнала Украйна, а Газпром и Лукойл пазариха българските политици на кило. Сега Кремъл играе ва банк и залогът явно е Българска социалистическа партия. Парадоксално, само че излиза, че Нинова е бариера, а не мост за превръщането на България в Задунайская губерния!

Силно се надявам Продължаваме промяната и Демократична България да схващат това. И да се явят на изборите по този начин, и да завоюват толкоз гласове, че дружно с Българска социалистическа партия да имат конституционно болшинство. То ще им е нужно не за импийчмънт на Радев (да не би Илияна Йотова да е по-добър вид за президент??!!), а за привикване на Велико национално заседание и смяна на Конституцията.
Писал съм към този момент - би трябвало да се трансформират член 99 и чл.158 от българската конституция. Първият член регламентира така наречен парламентарна рулетка, вторият - свикването и пълномощията на Великото национално заседание.
Липсата на
рулетка ще понижи зависимостта на изпълнителната власт от президента при спешни обстановки. Липсата на Велико народно събрание ще направи доста промени, изключително в правосъдната власт, вероятни. Отмяната на член 99 и член 158 няма автоматизирано да направи политическата ни система по-добра, само че ще е едно положително начало. То ще отпуши невижданата политическа и институционална рецесия, в която България изпадна след дванадесетгодишното ръководство на ГЕРБ, и която е фиктивен мотив Радев да желае смяна на формата на държавно ръководство.
Липсата на служебни държавни управления ще предотврати опцията президентът да бъде и министър председател, па въпреки единствено за два месеца. Миналата година сподели за какво - два месеца по два месеца, по два месеца - и най-после президентска република. Това е

кошмарният сън на българските партии,

и ние, жителите, би трябвало непрекъснато да ги плашим с него, с цел да бъде член 99 от Конституцията анулиран.
Иначе още 4 години ще се терзаем дали президентът реализира състава на закононарушението държавна измяна, с цел да му желаяме импийчмънт поради колениченето пред Москва.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР