Калин Калпакчиев, председател на Съюза на съдиите в България, коментира

...
Калин Калпакчиев, председател на Съюза на съдиите в България, коментира
Коментари Харесай

Калин Калпакчиев: Прокуратурата стана за смях с пръскачките

Калин Калпакчиев, ръководител на Съюза на съдиите в България, разяснява в студиото на утринния блок на бТВ разпространението на данни през вчерашния ден от Прокуратурата по случая с „ ТАД груп “ и хакерската офанзива в Национална агенция за приходите. По думите му, този вид разпространяване на информации наподобява на пропагандна акция. Той подсети и други случаи, които са идентични на този.

Калпакчиев удостовери позицията на Съда в Страсбург, че такова държание е недопустимо и в прорез с разпоредбите.

„ Пръскачките, думите на Прокуратурата станаха част от националния фолклор “, добави той и разясни, че всичко е асъдействало за уронване на престижа на институцията. „ Това е рисковото “, сподели Калпакчиев.

На въпрос по какъв начин от вълшебници хората от „ ТАД груп “ са се трансформирали в кибертерористи, Калин Калпакчиев отговори, че с следствието се демонстрира, че се целят някакви резултати с краткосрочна цел.

Той разяснява и избора за нов основен прокурор. По думите му, протичащото се не е безпрецедент, а демонстрира по какъв начин се е правила и преди седем години. Според него всичко е трябвало да стартира с разбор на положението на Прокуратурата и да се направи извод какъв основен прокурор е нужен на България.

Относно оставката на Методи Лалов, той съобщи, че не счита, че като изоставен системата от всички почтенни хора, тя ще стане по – добра.

Припомняме ви, че Лалов оповести самичък през вчерашния ден във Facebook решението си да напусне. „ Тръгвам си от правосъдната система, а Пламен Георгиев се завръща в нея, с цел да заеме почтено мястото си на прокурор. Каква подигравка! Тръгвам си от съда, само че сърцето ми остава вечно там. Правя го, с цел да работя за смяна, която ще разреши в правосъдната система да влизат и да остават почтените, самостоятелни и способени магистрати. Излизам, с цел да се боря в правосъдната система да се завърне справедливостта”, написа Лалов в обществената мрежа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР