Калин Иванов - баща на три деца от Добрич, е

...
Калин Иванов - баща на три деца от Добрич, е
Коментари Харесай

Баща на три деца, парализиран след катастрофа, остана без дом заради неплатена ипотека

Калин Иванов - татко на три деца от Добрич, е неподвижен след злополука. Семейството му остава без дом, тъй като поради неплатена ипотека, къщата им е продадена. До няколко седмици фамилията би трябвало да се изнесе. Нужна им е помощ, с цел да изградят своя нов дом от два гаража.

През последните девет години Калин разпродава бизнеса си, с цел да си заплати лекуването и рехабилитацията. Осъди ни банката през 2014 година Накрая, 2015 година заведе дело и към този момент процедурите на правосъдните реализатори до ден сегашен, плюс продадена към този момент е и къщата, споделя той пред Нова телевизия.

За да не останат на улицата, семейство Иванови решили да преустроят два гаража в място за живеене. Те са бетонни гаражи, отливки и желая да си пристроя към тях кухничка, да си направя баня и тоалетна, да имам естествени условия. И двата гаража ще станат като спални, добави бащата. За този ремонт са им нужни пари и помощ. Приятели на Калин към този момент дали обещание да оказват помощ - кой с труд, кой с материали.

Надявам се, че ще си спазят думата, няма да се отметнат след време и в действителност остава към този момент тухли да се набират. Те по груби сметки са към 70 квадрата зидария - това са 2200 тухли. Има хора, които се свързват непрекъснато с мен и по телефон и през обществените мрежи, просто изявяват предпочитание всеки с каквото може да оказва помощ, добави Калин.

Месечните разноски на петчленното семейство са съществени. Съпругата на Калин – Павлина Иванова, неотдавна не работи. Живеят с към 400 лв.. Децата ми оказват помощ ужасно доста, те също вървят почасово на работа и имат някакви приходи за себе си най-малко, да си купуват за тях нужните неща, показа тя.

Въпреки лишенията и риска да останат на улицата, фамилията не губи вяра. Калин споделя, че даже деца отделят от джобните си пари, с цел да оказват помощ на фамилията, а брачната половинка му не губи усмивката си. Виждам едни огромни сърца и по тази причина постоянно се усмихвам, тъй като виждам хора като мен, сподели Павлина.

Двете им дъщери тази година са абитуриентки. Силвия е икономисала пари и си е купила тоалет. Емилия пък е получила рокля, дарена от другарка. Съпричастността освен на околните, само че и на непознати, дава кураж на фамилията да имат вяра, че още веднъж ще имат собствен дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР