Калифорнийският климатолог Питър Калмъс не се качвал на самолет след

...
Калифорнийският климатолог Питър Калмъс не се качвал на самолет след
Коментари Харесай

Със или без Тръмп, американците организират малка климатична революция

Калифорнийският климатолог Питър Калмъс не се качвал на аероплан след извънредно пътешестване през 2012 година, когато твърди, че се е почувствал зле физически. Имал чувството, че " краде " бъдещето на децата си. Заклел се е в никакъв случай повече да не го прави.

В Съединени американски щати президентът Доналд Тръмп не крие презрението си към науката за климата, само че това не пречи на елементарните американци да водят личната си мини-революция за климата и сами да понижават въглеродния си отпечатък.

Когато бил постдокторант, Питър Калмъс почнал да осъзнава утежняването на климата, топенето на ледовете и стоплянето на планетата.

" Разтърсвах всички, пишех нон-стоп във Facebook, само че това не постигаше кой знае какво ", споделя той пред Агенция Франс Прес от вкъщи си в предградията на Лос Анджелис. " И тогава си споделих, че може би би трябвало да накарам дейностите да подхождат на убежденията ми ".

Тогава този експерт по климата пресметнал личните си излъчвания на парникови газове. Открил е, че потреблението на електричество не съставлява нищо спрямо пътуванията му със аероплан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР