Калиду Кулибали вярва, че в неговия Наполи и феновете на

...
Калиду Кулибали вярва, че в неговия Наполи и феновете на
Коментари Харесай

В Наполи нямат проблеми с расизма, довери Кулибали

Калиду Кулибали има вяра, че в неговия Наполи и почитателите на тима в никакъв случай не може да се случи обстановка, както стана с тифозите на Интер и Ромелу Лукаку за расизъм. Подвикванията на расова основа са огромен проблем в италианския футбол, а Кулибали нееднократно е бил обект на маймунски звуци от противникови почитатели през годините на Ботуша.

По-рано през сезона пък ултраси на Интер опазиха почитателите на Каляри, че обиждаха Лукаку точно на расова основа, макар че нападателят играе за „ нерадзурите”.

„ Тези идиоти, които викат на стадионите, в никакъв случай няма да го създадат пред мен”, показа сенегалецът пред L’Equipe.

„ Всеки споделя, че Италия е страна, цялостна с расисти. Не мога да кажа за Неапол, че е по този начин, защото извозвам отлично тук. Моето семейство се усеща ужасно в града, както и моите другари. Когато всички са тук, се радват, че сме дружно и няма проблеми. На всичкото от горната страна хубостта на заобикалящата ви среда тук е невероятна. Показвайки на избрани хора, че сме измежду най-хубавите тимове, можем да преборим расизма. Ако можех да печеля и трофей в Италия или в Европа, тази борба щеше да има по-голям резонанс. Феновете на Наполи нямат проблем с това, което е най-добре”, призна още Кулибали.

„ Искам да срещна хората, които крещят на расова основа персонално. Те ни наскърбяват, тъй като имаме друга кожа. Не съм видял забрани за почитателите още, нито санкции, нито отнети точки. Такъв казус би трябвало да бъде по този метод спрян”, призна Калиду Кулибали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР