Календарът на Формула 1 за 2023 година предвижда цели четири

...
Календарът на Формула 1 за 2023 година предвижда цели четири
Коментари Харесай

Волф: Формула 1 не може да си затваря очите за проблемите в Близкия изток

Календарът на Формула 1 за 2023 година планува цели четири спирки в Близкия изток със надпреварите в Бахрейн, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби. Според шефа на Мерцедес Тото Волф това задължава спорта да не си затваря очите за другите проблеми в този район на света, най-много свързани със спазването на човешките права.

„ Според мен когато една страна приема огромни спортни събития това я слага под светлината на прожекторите и прави очевидни нейните проблеми. Това би трябвало да докара до промени, тъй като нещата към този момент не могат да се крият. За мен това е нещо, за което спортът може да способства. Нещата се трансформират към този момент.

„ Дали е по този начин както ни се желае? Не. Дали това е кулутрният стандарт, който имаме в Европа? Може би не. Където отиваме ние аз се срещам с хора, приказвам с тях и виждам другите процеси и промени. Това е може би тъй като ние сме Формула 1 и ние вървим на разнообразни места, само че аз виждам, че нашето наличие оказва позитивно въздействие.

„ Не мога да приказвам за футбола, визирайки Световното състезание, което се организира сега в Катар. Чета вестниците и виждам заглавията. Ние можем да се опитам да се покажем, да проведем диалози с водачите на страните, в които вървим, а не да се крием. Нямаме правото да си затваряме очите за проблемите “, съобщи Волф.

Формула 1 посещава Близкия изток от 2004 година насам, когато Гран При на Бахрейн направи своя дебют. През 2009 към календара се причисли и Абу Даби, а през 2021 своите дебюти направиха Катар и Саудитска Арабия. Гран При на Катар не се организира през миналата акция поради подготовката на страната за семейството на Мондиал 2022. Тя обаче ще бъде част от идващия сезон, когато ще започва и 10-годишното съглашение, което бе подписано през 2021.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР