Калдерата (вулканично образувание, получено при сриване на кратера навътре в

...
Калдерата (вулканично образувание, получено при сриване на кратера навътре в
Коментари Харесай

Изригне ли Йелоустоун, ни чака ад на Земята

Калдерата (вулканично образувание, получено при сриване на кратера във вътрешността в самия него) на Националния парк Йелоустоун през днешния ден е наричана супервулкан. Редица катаклизми могат да бъдат провокирани при положение на изригване на вулкана, оповестяват международните издания.

Неспокойната, меко казано, зона се следи непрекъснато от Американската геоложка работа. Досега експертите не са открили никакви процеси, които да демонстрират скорошно злополучие, до момента в който в това време Брайън Уолш към този момент е нарисувал мрачна картина на близкото бъдеще на нашата планета и на всички живи същества.

Изригванията постоянно се предшестват от трусове, които се усилват всякога. Именно трусовете на повърхността демонстрират, че огромно количество магма се движи на открито. Всеки път налягането се покачва. То ще отслабне едвам когато магмата най-сетне пробие земната кора и се изстреля като шампанско от бутилка.

Атмосферата ще бъде отровена: токсичните субстанции ще стартират да се популяризират в Северна Америка, а пепелта ще се популяризира по целия свят, което ще предизвика вулканична зима. Лавата ще се популяризира в радиус от към 67 километра, означи ученият. Суспендираните частици ще се повдигнат на височина от 24 километра и ще покрият целия континент. Болниците ще бъдат затрупани с жертви, защото силикатът в пепелта безусловно реже белите дробове при поемане. Жителите ще стартират да кашлят кръв.

Вулканичната зима ще докара до климатични промени и вследствие на това до апетит. Температурите могат да спаднат с 8°C в продължение на 10 или повече години, доста растения няма да устоят на подобен спад. Съединените щати ще са в огромна заплаха, нито едно място на Земята няма да е в цялостно сигурност. Трудно е да се каже по какъв начин тъкмо светът би се справил с последствията от сходно изригване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР