kaldata.comВ серия от кратки интервюта по време на Международния конгрес

...
kaldata.comВ серия от кратки интервюта по време на Международния конгрес
Коментари Харесай

SpaceX иска Starship да кацне на Луната до края на 2021 година

kaldata.com

В серия от къси изявленията по време на Международния конгрес по астронавтика, президентът на SpaceX Гуен Шотуел показа информация за идните полети на Spaceship – галактическият транспортен съд Spaceship, върху който сега работят два завода – единият в Южен Тексас и другият във Флорида, ще размени както Falcon 9, по този начин и Falcon Heavy.

„ Много желаеме да изведем Spaceship в орбита още идната година “ – съобщи Шотуел. Нашето предпочитание е той да кацне на Луната преди 2022 година. Възнамеряваме да оставим там потребен товар, с цел да могат момчетата, които ще кацнат след нас през 2024 година, да имат запаси. Ако всичко премине добре, точно подобен е графикът на работа на SpaceX “.

Както постоянно, графикът на SpaceX е доста упорит. Както самата Шотуел неведнъж е казвала, това са по-скоро пожелания и не се знае по какъв начин тъкмо ще се развият нещата. Но в галактическата промишленост, както и в IT сферата, висшият мениджмънт постоянно задава доста нападателни периоди, с цел да накара инженерите и експертите да дадат всичко от себе си. Основателят, притежател и общоприет шеф на SpaceX Илън Мъск постоянно употребява тази тактичност, а Шотуел просто показа неговите хрумвания в тези изявленията.

„ Илън постоянно показва необикновено дръзки проекти и хората постоянно споделят – вие няма да съумеете, в никакъв случай няма да изведете в орбита същинска ракета, няма да съумеете с Falcon Heavy, в никакъв случай няма да скачите Dragon към МКС, няма да го върнете на Земята, и е напълно невероятно да накарате една ракета да кацне “ – сподели още Шотуел.

Тя добавя: „ Откровено казано, на мен ми подхожда, когато хората споделят, че не можем да създадем което сме замислили, тъй като това мощно стимулира моите 6500 експерти и чиновници да осъществят замисленото “.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР