kaldata.comВ духа на Световния ден на емотиконите, Google и Apple

...
kaldata.comВ духа на Световния ден на емотиконите, Google и Apple
Коментари Харесай

Това ще са новите емотикони за Android и iOS

kaldata.com

В духа на Световния ден на емотиконите, Гугъл и Apple демонстрираха новите емотикони, които възнамеряват да прибавят в Android и iOS. В iOS ще има 59 нови emoji, а в Android ще са 65. Нека разгледаме по-отличаващите се.
Емотикони за хора с увреждания


iOS – ляво, Android – дясно

Ще има такива за хората, които се придвижват с инвалидна количка, за хората с повреден слух и повредено зрение, както и такива, които са предопределени за хората с протези. По подразбиране ще са жълти, само че където се изобразява човек ще има избор за цвета на кожата.



iOS – ляво, Android – дясно

Двете компании се припокриват за множеството емотиконки, само че се вижда очевидна разлика в стила, който избират. Както постоянно, Apple се старае да предложи по-реалистична интерпретация, до момента в който Гугъл залага на по-карикатурен дизайн.
Полово неутрални емотикони


Android

Това ще е един от най-коментираните ъпдейти. Той е на Гугъл. Ще има сбирка от полово неутрални персонажи в разнообразни категории – спортисти, супергерои и прочие. Те няма да имат белези, които да дефинират пола им. От Гугъл считат, че пол по дифолт може да укрепи стандартите. Ще остане опцията да изпращаме емотиконките и като представители на един от двата пола.

И при двете операционни системи ще има смяна при иконката, която изобразява двама души, които се държат за ръце. Ще има опция за всяка композиция от пол и цвят на кожата.
Храна и животни
Няма по какъв начин да се разминем без нови представители на тази категория. Има безделник, видра, скункс, фламинго, орангутан…



iOS – ляво, Android – дясно

По отношение на храната, ще забележим дебюта на маслото и чесъна, включват се фалафели и гофрети, има сок, лук и даже стрида.



iOS – ляво, Android – дясно
Прозяваща се емотикона
Най-вероятно тази ще е най-употребяваната от всички нови емотикони.



iOS – ляво, Android – дясно

Apple ще ги пусне като безвъзмезден ъпдейт за устройствата си през есента. Премиерата за Android ще е в Android Q, като към този момент са налични в бетата на операционната система.
Как да се присъедините към нея?
Ако желаете да се присъедините към бетата, първо би трябвало да се уверите, че вашето устройство е поддържано. Списъкът може да видите тук, като той съдържа 21 модела от 13 производители. Ако откриете телефона си, направете аварийно копие на информацията си. След като сте подготвени, насочете се към страницата на Бета програмата на Android. Натискате на Opt In за устройството, което желаете да употребявате. Трябва да се съгласите с Условията за прилагане и по-късно да натиснете Join Beta. Остава ви да отидете в настройките на телефона си и да следвате стъпките Settings > System > Advanced > System Updates. Щом отидете там, натиснете Restart Now и инсталацията би трябвало да стартира.

Може да откриете още нови emoji в пълния лист на Unicode 12 емотиконите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР