kaldata.comТехнологичният прогрес ще доведе до най-големите съкращения на служители в

...
kaldata.comТехнологичният прогрес ще доведе до най-големите съкращения на служители в
Коментари Харесай

„ИИ алгоритмите само в САЩ ще оставят без работа 200 хиляди банкови служители“

kaldata.com

Технологичният напредък ще докара до най-големите съкращения на чиновници в цялата история на банковата система, се споделя в отчета на Wells Fargo & Co. Според тази информация,  единствено в Съединени американски щати ще бъдат съкратени към 200 000 банкови чиновници .

Старшият аналитик на Wells Fargo Securities Майк Майо в изявление за Yahoo Finance показа резултатите от своето проучване на банковия бранш. Изследването сподели, че логаритмите с детайли на изкуствен интелект съществено ще понижат броя на банковите чиновници в Съединени американски щати. Само през идващите 10 години ще изчезнат не по-малко от 200 000 работни места и всички, които през днешния ден ги заемат, ще останат на улицата. При това финансовите структури ще продължат да влагат в ИИ, с цел да покачат продуктивността и да понижат разноските, пише Bloomberg. Очертава се обстановка, че в този бранш съкращенията ще станат непрестанен отраслов тренд.

Финансовите компании в Съединени американски щати годишно дават по към $150 милиарда за развиването на нови технологии и това е повече от който и да било различен бранш. Тези вложения имат за цел да понижат разноските, тъй като половината от разноските на финансовия бранш отива за заплати.

Според оценката на експерта, от офисите, отделите и кол-центровете ще бъдат съкратени от 20 до 30% на личния състав. По-сигурни са работните места на хората, които работят като техническа поддръжка и продажбите.

„ Всички локални банкови отдели би трябвало да се приготвят за тази обстановка. Ние към този момент виждаме първите признаци на този развой при чатботовете, като множеството клиенти даже и не подозират че поддържат връзка с изкуствен интелект, тъй като единствено дават отговор на неговите въпроси “.

Роботизацията ще понижи до прекаленост рутинния труд, като да вземем за пример, попълването на другите формуляри за искане на заем и така нататък

Идеята е, че ИИ логаритмите ще вършат по-малко неточности и клиентите на банките ще бъдат по-доволни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИм
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР