kaldata.comСамо след две години няколко къси скока в марсианската атмосфера

...
kaldata.comСамо след две години няколко къси скока в марсианската атмосфера
Коментари Харесай

Само след две години марсиански вертолет ще изучава Червената планета

kaldata.com

Само след две години няколко къси скока в марсианската атмосфера ще слагат началото на ерата на напълно нов вид проучвания на извънземните светове. Нов модел самостоятелен мини вертолет ще взе участие в задачата на НАСА „ Марс-2000 “, която стартира през месец юли същата година, като кацането на Марс е планувано за месец февруари 2021 година.

Успехът на тази задача има огромно значение, тъй като доста ще се разшири обсега на областите, в които могат да се употребяват роботи откриватели, Засега се учи единствено дребна част от повърхността на другите планети и спътници и се реализират полети в дълбокия космос. Но новият способ се чака вечно да промени метода на проучване на космоса.



Съвсем близо е денят, когато усъвършенствани версии на днешните дронове ще се употребяват като разузнавачи за роувърите или за независимо проучване на Червената планета, сподели още експертът. Грип работи с прототипите на сходен вертолет в лабораторията за реактивно придвижване на НАСА и в Калифорнийския софтуерен институт в Пасадена.

Прототипът на марсианския вертолет тежи 1,8 кг и има корпус с размер почти на грейпфрут. Той разполага с бордово съоръжение и информационни средства, незначителен безоблачен панел, литиевойонни акумулаторни акумулатори, радиатор за електрониката и навигационна камера.

Вертолетът няма никакви научни принадлежности, само че разполага с пъстър топловизор с висока резолюция .

Вертолетът ще доближи повърхността на Марс, прикован върху дъното на роувъра и ще търси признаци за античен живот на Червената планета, както и ще събира разнообразни мостри, които ще бъдат върнати на Земята. Засега не е известно по какъв начин тъкмо ще стане това завръщане.
 
След към месец след приземяването на Марс, вертолетът ще се откъсне от дъното на роувъра и ще падне върху грунта. След това дребният летателен уред ще извърши поредност от къси полети, всеки от които с дълготрайност към 90 секунди при оптималната височина почти 5 метра.

Дължината на тези полети ще бъде от 100 до 1000 метра от роувъра. Това е задоволително надалеч, с цел да не се сблъскат двете машини, и задоволително близо, с цел да поддържат връзка. Естествено, във вертолета няма по какъв начин да има устройства за връзка със Земята. Хеликоптерът ще поддържа връзка с роувъра, а роувърът ще се свързва със Земята.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР