kaldata.comРаботата на руските космонавти с антропоморфния робот Фьодор ще бъде

...
kaldata.comРаботата на руските космонавти с антропоморфния робот Фьодор ще бъде
Коментари Харесай

Ето защо изпращат човекоподобния робот Фьодор в космоса

kaldata.com

Работата на съветските космонавти с антропоморфния робот Фьодор ще бъде първата стъпка по пътя на Русия към усвояването на далечния космос. Това съобщи пред публицистите ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин във връзка старта на пилотирания галактически транспортен съд Союз МС-13 към Международната галактическа станция.

Рогозин добави: „ Това ще бъде нов стадий в развиването на космонавтиката. Това ще бъде началото на работата с антропоморфни системи, които ще ни дадат опция да се придвижим напред в далечния космос. “

Преди полета Фьодор бе преименуван на  Skybot F-850 . Той ще бъде посрещнат в МКС от съветския космонавт Александър Скворцов, който ще организира планувани опити с човекоподобния робот.

Рогозин сподели още: „ На 22 август изпращаме първия антропоморфен робот в космоса. Това е доста значимо за задачата, в която ще се тества опцията за подмяна на индивида с роботи при високорискови галактически интервенции, в това число и отвън Космическата станция “.

Фьодор  (FEDOR – Final Experimental Demonstration Object Research)  е първиятруски човекоподобен робот. Той е създаден взаимно от Фонда за перспективни проучвания и компанията „ Андроидна техника “. Първоначлно роботът се разработваше в границите на плана „ Аватар “ и носеше същото име. Името Фьодор му бе обещано от Дмитрий Рогозин. Счита се, че това е първият робот, който може да стреля с револвер с две ръце.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР