.kaldata.comМарк Зукърбърг, изпълнителният директор на Facebook вече има доста предизвикателства,

...
.kaldata.comМарк Зукърбърг, изпълнителният директор на Facebook вече има доста предизвикателства,
Коментари Харесай

Вижте новогодишното предизвикателство на Марк Зукърбърг

.kaldata.com

Марк Зукърбърг, изпълнителният шеф на Фейсбук към този момент има много провокации, както постоянно. И наподобява и той счита по този начин, защото в четвъртък разгласи, че към този момент няма да възобновява персоналното си годишно предизвикателство тази година.

Както някои от вас знаят, Зукърбърг имаше традицията да се допитва до почитателите си в персоналния си профил в обществената мрежа какво предизвикателство да си заложи в персонален проект през годината, към което да се придържа. Така да вземем за пример той бе провокиран да яде месо единствено от животни, които собственоръчно е уловил, да подарява огромна част от приходите си за щедрост, да чете повече книги и да усъвършенства говоренето си пред аудитория, и доста други. Това е част от PR-а на Зукърбърг към този момент 10 години.

„ Целта ми беше да се развъртвам по нови способи отвън ежедневната ми работа, управлявайки Фейсбук. Извън компанията, аз съм татко и обичам да извозвам време със фамилията си, работейки върху нашата филантропия и се модернизирам в спортовете и заниманията, които съм натрупал през годините. Така че, за мен беше занимателно да си слагам годишни провокации през миналото десетилетие, само че е време да направя нещо друго. “

Марк сподели, че също възнамерява да концентрира своите старания върху по-големи проблеми, пред които са изправени неговите екипи. Според тях той повтаря проекта си за основаване на по-добра форма на ръководство на Фейсбук, в това число и образуването на самостоятелен контролен съвет, към който хората да могат да се обръщат, когато зародят опасения по отношение на свободното изложение и цензурата. Мислете за това като интернет версия на Върховния съд.

„ Това десетилетие се надявам да употребявам позицията си, с цел да установя повече ръководство на общността и да допринеса за основаването на повече институции като тази (независимия наздорен съвет). Ако това бъде сполучливо, то може да бъде модел за други онлайн общности в бъдеще “, написа Зукърбърг. Фейсбук не отговори на молбата на CNET за обществено изявление с изпълнителния шеф.

Краят на годишните персонални провокации идва в миг, в който Зукърбърг е изправен пред по-голям надзор от всеки път. Фейсбук, водачът в обществените мрежи, се радва на към 2,5 милиарда гости всеки месец, а също по този начин има дъщерни сдружения като обществената мрежа за шерване на фотоси Instagram и услугата за замяна на къси текстови известия WhatsApp. Тя продължава да се бори със кавги като обвинявания в интервенция в изборите, политическа агитация, нарушаване на поверителността на данните на потребителите и корпоративни злоупотреби.

В резултат на всичко това, Фейсбук се ревизира от регулатори и законодатели по целия свят, загрижени за евентуални произшествия като приключването на данни от Cambridge Analytica през април 2018., когато стана ясно, че компанията за бързи проби и глупави игри е присвоила данните на 87 милиона души. Компанията също бе оповестена в даването на поле на Русия да се намеси в президентските избори на Съединени американски щати през 2016 година или личната „ определяща роля “ на Фейсбук, която е помогнала за подхранването на рецесия, довела до геноцида в Мианмар, от който към момента сме втрещени.

В своя пост в четвъртък Зукърбърг призна някои от рецензиите, пред които е изправена компанията му, заявявайки, че се към този момент е поемал и доста по-големи обществени отговорности с персоналните си провокации, които стартира да приема от почитателите си по света преди десетилетие.

„ В новото десетилетие ще се съсредоточа в по-дългосрочен проект. Вместо да получавам провокации от година на година, аз се пробвам да мисля за това, на което се надявам, че светът и животът ми ще наподобяват през 2030 година, с цел да мога да съм сигурен, че се концентрирам върху верните неща. “

Припомняме, че компанията е обект на доста съществени следствия и от Европейската комисия. Но ограниченията против нея в Съединени американски щати са доста по-мащабни, като в края на лятото бе образувана организация от над 50 основни юристи на американските щати, които се заемат в съществено следствие на фирмите водачи на Силициевата котловина – Фейсбук, Гугъл, Amazon и други.

След като беше оповестена за отговорна в интервенция на президентските избори на Съединени американски щати, Фейсбук се пробва да показва на общността своята работа в посока на публичен, цивилен и политически неутралитет – компанията даде опция на политици да пишат каквото и да било в своите предизборни акции, даже то да е неистина, като от обществената мрежа освобождават претендентите за политически постове от инспекция на достоверността на оповестена информация, през каквато минават всички останали известни профили, като средство за битка с подправените вести. Практиката провокира реакции и от двата лагера – едни поддържат свободата на себедемонстриране на политиците, а други осъждат действието като апатично.

Като стана дума за подправени вести, това е идващият огромен проблем на Фейсбук. Социалната мрежа се бори с тях извънредно нападателно, въпреки и постоянно да има пропуски в тази неравна борба. Друг казус са тролските и дезинформационни обединения, които произлизат най-вече от Русия и са ориентирани против Западната политика, либерализма и капитализма. Компанията непрестанно блокира стотици сметки на съветски мрежи за агитация и дезинформация, ръководителите на които постоянно протягат ръка и към политиката на Съединени американски щати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за прилагане <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР