kaldata.comКорабът Союз МС-14, на борда на който се намира руският

...
kaldata.comКорабът Союз МС-14, на борда на който се намира руският
Коментари Харесай

Корабът Союз МС-14 не успя да се скачи с МКС

kaldata.com

Корабът Союз МС-14, на борда на който се намира съветският човекоподобен робот Фьодор,  не съумя да се скачи с Международната Космическа Станция заради проблеми със системата за съединяване „ Курс “ . Корабът е отведен на безвредно разстояние от МКС, а повторното съединяване ще бъде осъществено в аварийна дата.

Руският галактически транспортен съд трябваше да даде на МКС към 670 кг товар, включващ научно и здравно съоръжение, хранителни артикули, лекарства и други.

Едновременно с това на МКС бе изпратен 160 кг антропоморфен робот  FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research) , основан от компанията „ Андроидна техника “. В Станцията роботът трябваше да бъде ръководен от космонавта Александър Скворцов, който за тази цел би трябвало да употребява VR шлем и специфични ръкавици. Плановете са роботът да бъде употребен за интервенции в открития космос.

Скачаването стартира на 24 август сутринта, само че когато Союз МС-24 се приближи на разстояние 99 метра до МКС, когато породиха проблеми в системата „ Курс “, които е нямало по какъв начин да бъдат решени оперативно. След това корабът е изместен на 279 метра от МКС, където не е рисков за Станцията и хората в нея. Решено е към този момент наново съединяване да не бъде реализирано. Повторният опит ще бъде изработен на аварийна дата, която към този момент не е оповестена. Ако скачването бъде сполучливо, връщането на Союз МС-14 дружно с робота е планувано за 7 септември.

От 2011 година в МКС работи антропоморфния робот Robonaut 2, основан взаимно от НАСА и General Motors. Той бе върнат на Земята през 2019 година за рационализация и би трябвало да бъде превозен до МКС до края на тази година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР