kaldata.comКогато Джейкъб се ражда преди осем години, по рождение неговата

...
kaldata.comКогато Джейкъб се ражда преди осем години, по рождение неговата
Коментари Харесай

5-годишно момче с ръка-робот вече може да прегърне братчето си

kaldata.com

Когато Джейкъб се ражда преди осем години, по рождение неговата лява ръка липсва.

Родителите му Джема Търнър и Крис Скримшоу от Калдердейл в Западен Йоркшир са получили дарения от доста хора по света, с цел да могат да осигуряващ работещ крак на сина си – роботизирана ръка, която коства 16 000 паунда.

NHS и множеството компании смятат, че е невероятно да се сътвори протеза, когато крайникът приключва над лакътя.

Именно тук се намесва Бен Райън от Менай Англиси, проектирайки неповторима по рода си роботизирана ръка за Джейкъб, който към този момент е на пет.

Г-н Райън създава хидравлична структура, откакто синът му Сол е изгубил ръката си при ампутация едвам 10 дни след неговото раждане.

Това го кара да напусне работата си като учител по логика на психиката в университета и да сътвори лична компания, наречена Amionics преди две години и половина.

Тази негова компания се слива с полския производител на протези Glaze. Един от първите им клиенти е дребният Джейкъб.
Г-н Райън работи с специалист по протезиране и фамилията на Джейкъб, с цел да усъвършенства хидравличната ръка направена особено за него.
Семейството е желало лакът, който да може да бъде поставян в разнообразни позиции, механизъм за захващане и модулна ръка, която да може да се мени с други принадлежности.

Професорът изяснява, че протезите не са отпечатани със общоприетите 3D технологии, а са отлети във вана с найлонов прахуляк и благодарение на лазери.

Г-н Райън сподели, че лакътят може да бъде настройван благодарение на плъзгаща се брава и ръката се затваря, когато Джейкъб стисне гумената камера, цялостна с вода, която е инсталирана към горната част на ръката.

Той основава механизъм, с цел да накара ръката да работи пълноценно, до момента в който физическата направа на изделието е осъществена от сътрудниците му в Полша.

Но най-важното във всичко това е, че ръката е зелена – с цел да може Джейкъб да се усеща като огромен и мощен супергерой.

В четвъртък професорът предава приключената ръка на Джейкъб на среща в Рингууд, Хампшир и споделя, че напасването е било изцяло сполучливо и че Джейкъб надвишава всичките му упования.


„ Той може да прегърне брат си и да го държи за ръка “, споделя професор Райън
След като видя новата ръка на сина си, Джема, полицейски чиновник и майка на Джейкъб, сподели, че да гледа по какъв начин детето ѝ има функциониращи две ръце и може да прави всичко, което вършат останалите хора, е в действителност превъзходно. Тя изясни, че Джейкъб не се тормози, че не наподобява като всички останали и е повече от удовлетворен от новата си ръка.

Докато събираше средства, с цел да получи Джейкъб работеща протеза, един неизвестен донор подари 5000 паунда, който показа, че  е болен от неизлечимо заболяване и парите няма да му послужат за друго, с изключение на да направи нечий живот по-добър в оставащото му време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР