kaldata.comGoogle направи съобщение днес в Twitter, че е в процес

...
kaldata.comGoogle направи съобщение днес в Twitter, че е в процес
Коментари Харесай

Google Photos вече позволява да търсите текст в снимките

kaldata.com

Гугъл направи известие през днешния ден в Twitter, че е в развой на внедряване на нови функционалности с Al за своята платформа Гугъл Lens, които ще разрешават да търсите в библиотеката си в Гугъл Photos, текст, който се съдържа в фотосите и скрийншоти. Намереният текст ще може елементарно да се копира и слага в бележки, документи и формуляри.

Новата функционалност ще употребява техника, известна като оптично различаване на знаци (OCR), като опцията за прекопирване и слагане се основава на съществуващата дарба в Lens да засича текста открит в фотосите, било то екранна фотография или фотография на физически обект или документ. Според 9to5Google тази функционалност е налична и в този момент за някои устройства с Android, само че не е дейна за iOS.

Гугъл вкара функционалността Lens като за начало за метод за елементарно запаметяване на комплицирани и дълги пароли за Wi-Fi, само че също по този начин може да се употребява, с цел да копирате текст от която и да е фотографията в библиотеката си в Photos. По-впечатляваща е опцията за търсене на даден текст във всички фотоси в библиотеката, без да избирате съответно изображение, в което той се съдържа. Това значи, че Гугъл автоматизирано прави OCR сканиране на цялата ви сбирка от фотоси.

  </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР