kaldata.comЕнергията използвана за копаене на криптовалута е нещо, което често

...
kaldata.comЕнергията използвана за копаене на криптовалута е нещо, което често
Коментари Харесай

Кеймбридж установи, че Bitcoin консумира енергия колкото Швейцария

kaldata.com

Енергията употребена за копаене на криптовалута е нещо, което постоянно става мотив за огромни полемики. От Университета на Кеймбридж са провели проучване, което разкрива, че Bitcoin използва сила колкото цяла Швейцария.

Инструментът, който са създали, с цел да създадат изчислението, демонстрира, че годишната консумация на електричество от Bitcoin е еквивалентна на потреблението на университета за 365 години.

Въпросният инструмент се споделя Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI). В действително време се пресмята нужната сила за поддръжка на Bitcoin мрежата. На база на тази информация се образува годишната консумация.

„ Индексът е създаден в отговор на възходящите терзания за устойчивостта и въздействието върху околната среда, което копаенето на Bitcoin има. Процесът се състои в криптографски интервенции със калкулации и е доста енергоемък. Не се срещат достоверни данни за употребяваното електричество. В множеството случаи става въпрос за еднократно замерване. Различните модели се разминават един от различен. “, бе казано по време на анонса на CBECI.

Става ясно, че сега Bitcoin мрежата употребява към 7 гигавата електричество на час. Индексът се обновява на всеки 30 секунди. Използва междинна цена за киловатчас електричество от $0.05 за проявлението на разнообразни модели. Взима поради разнообразни стойности на успеваемост на машините за копаене на Bitcoin по целия свят. До резултата от замерването се вижда долна граница и горна граница. Интервалът е в действителност огромен. В случая със замерването на 7.11 гигавата, долната граница е 2.66, а горната е 21.58.

За да се стигне до годишната оценка, инструментът допуска константна приложимост на ток в продължение на година. Към това се ползва 7-дневна пълзяща междинна стойности, с цел да се изглади резултатът на краткосрочните промени в hashrate-а и да се разреши по-добро съпоставяне с други неща, които употребяват електричество.
Ето и по какъв начин стои потреблението на Биткойн по отношение на потреблението на някои страни:


Според университета, този инструмент е първа стъпка към по-подробен разбор на екологичния отпечатък, който промишлеността оставя. Във втората фаза на плана ще се добави интерактивна карта на огромните уреди за копаене. Ще има данни за употребяваните източници на сила. Ще се наблюдават въглеродните излъчвания, които се получават в резултат на Bitcoin.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР