kaldata.comДосега бяха публикувани видеа, показващи подскоците на астронавтите по повърхността

...
kaldata.comДосега бяха публикувани видеа, показващи подскоците на астронавтите по повърхността
Коментари Харесай

NASA публикува видео, показващо многобройните падания на астронавтите на Луната

kaldata.comДосега бяха оповестени видеа, показващи подскоците на астронавтите по повърхността на Луната. Но придвижването в изискванията на ниската лунна гравитация очевидно не е елементарно. NASA разгласява нов клип, показващ някои от неособено сполучливите опити за придвижване върху лунната повърхнина.
Част задачата на  Apollo 15  е била проучването скоростта на метаболизма при напредването по лунната повърхнина. Астронавтите е трябвало да схванат, кой е най-хубавият метод за напредване в сходни условия.

Една от аргументите астронавтите да наподобяват толкоз тромави и непохватни е, че макар пониженото тегло, тяхната маса остава същата. Инерцията се заоазва същата и хората се придвижват в по-различни физически условия. Това води до непредвидени подскоци и загуба на равновесие. В клипа са показани редица рухвания, снимани с огромни детайлности.

Показано е по какъв начин един от астронавтите от Apollo 15 губи равновесие, когато се приплъзва с единия си крайник. При опита да възвърне равновесието си той единствено форсира придвижването си напред и пада на двете си ръце.



Твърде чести са паданията, когато астронавтите се пробват да вземат нещо от повърхността на Луната. Те бързо губят равновесие и не могат да се задържат прави върху лунния грунт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР