kaldata.comДа разберете дали връзката, която сте кликнали е легитимна, може

...
kaldata.comДа разберете дали връзката, която сте кликнали е легитимна, може
Коментари Харесай

Google Chrome ще засича в реално време дали сте жертва на фишинг

kaldata.com

Да разберете дали връзката, която сте кликнали е законна, може да бъде извънредно мъчно – най-вероятно множеството от вас, които сега четете това, са ставали жертва на фишинг имейли, които се показват като банкови известия, вести от служби и институции и ви подканват да последвате подправена страница, в която да въведете персоналните си данни и да ги съобщи в ръцете на кибер нарушители.

Именно тъй като осъзнават това, от Гугъл в този момент вършат изобретение в Chrome – браузърът ще прави инспекции в действително време на евентуални фишинг връзки, заяви компанията във вторник.

Фишингът е постоянно срещан способ за хакване, при който нападателите открадват потребителски имена и пароли, като залъгват жертвите да кликнат върху злонамерени връзки и по-късно вкарват своите идентификационни данни за вход. Зловредните страници може да бъдат много изобретателно направени – не е като да няма случаи, в които даже политически лица са падали в такива капани.

Между юли и септември Гугъл са изпратили повече от 12 000 предизвестие за спонсорирани от страната фишинг офанзиви, ориентирани към потребителите на Съединени американски щати. Според годишния отчет за киберсигурност на Verizon, финигът е главната причина за компрометиране на данните, а Гугъл съобщи през август, че блокира към 100 милиона фишинг имейла всеки ден в личната си платформа Gmail.

Но фишинг офанзивите не са единствено под формата на имейли: Те могат да се появяат и в злонамерени реклами или посредством директни известия в чат приложенията и обществените мрежи. За тези от вас, които употребяват браузъра Chrome, наподобява Гугъл е на път да предложи в допълнение равнище на отбрана против фишинг посредством инспекции в действително време при навестяване на уеб страницата.
Можете да включите нововъведената функционалност като активирате „ Подобрете търсенето и сърфирането “ в панела с настройките на браузъра Chrome.
Тази отбрана към този момент беше налична като режим за безвредно сърфиране в Chrome преди известно време, като все още тя работи на правилото на регулиране на URL адреса за всеки посетен уеб уебсайт, с цел да се увери, че не попада в листата с подозрителни (потенциално опасни) или блокирани адреси на Гугъл. Списъкът с блокирани се резервира на устройствата и се синхронизира единствено на всеки 30 минути, което разрешава на хитрите и бързи хакери да заобиколят филтъра, като непрестанно основават нов фишинг URL адрес, преди описът да бъде обновен.

Във вторник Chrome разгласи, че отбраната против фишинг ще се разшири, с цел да ревизира посетените URL адреси от листата с блокирани уеб сайтове на Гугъл в действително време вместо локалния съхранен лист, който се актуализира на всеки 30 минути.

Компанията съобщи, че няма да води дневник на всеки уеб уебсайт, който посещавате. Вместо да ревизира цялостния URL адрес, Гугъл съобщи, че ще реализира частична инспекция на криптираната връзка, което значи, че компанията няма да има достъп до действителния URL адрес, който посещавате от съображения за поверителността.

В обява в блога Гугъл съобщи, че тази смяна ще докара до нарастване с 30% на откритите злонамерени уеб уеб сайтове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР